Gepofte zoete aardappel
Zoete aardappel gepoft en gevuld met een kaasvulling.
Ingrediënten
Voor de aardappel:
- 4 stuks Zoete aardappel
Voor de vulling
- 150 gr Jong belegen kaas
- 1 stuk Spaanse peper klein gesneden zaadjes verwijderen
- 1 stuk Bosui in ringen gesneden
- 1 handje Bieslook fijn gehakt
- 1 stuk Knoflookteentje fijn gehakt
- 1 scheutje olijfolie
Instructies
BBQ voorbereiden:
- Bereid de BGE voor op indirect grillen en verwarm tot 180 °C
Vulling bereiden:
- Maal in een keukenmachine alle ingrediënten voor de vulling fijn. (houd een beetje van de bosui en Spaanse peper apart voor de garnering)
Aardappelen bereiden:
- Plaats de aardappelen op het rooster en gaar deze ongeveer 50 minuten (wel af en toe omdraaien). Om te kunnen controleren of ze gaar zijn prik je met een tandenstoker in de aardappel. Gaat de tandenstoker er soepel in en uit dan zijn ze gaar.
- ) Als de aardappelen gaar zijn snijd deze dan open en vul met de vulling. Laat nog kort garen zodat de vulling smelt en garneer met de klein gesneden bosui en Spaanse peper.