Gepofte zoete aardappel

Gepofte zoete aardappel

Zoete aardappel gepoft en gevuld met een kaasvulling.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Bijgerecht, Hapjes
Keuken Nederlands
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

Voor de aardappel:

  • 4 stuks Zoete aardappel

Voor de vulling

  • 150 gr Jong belegen kaas
  • 1 stuk Spaanse peper klein gesneden zaadjes verwijderen
  • 1 stuk Bosui in ringen gesneden
  • 1 handje Bieslook fijn gehakt
  • 1 stuk Knoflookteentje fijn gehakt
  • 1 scheutje olijfolie

Instructies
 

BBQ voorbereiden:

  • Bereid de BGE voor op indirect grillen en verwarm tot 180 °C

Vulling bereiden:

  • Maal in een keukenmachine alle ingrediënten voor de vulling fijn. (houd een beetje van de bosui en Spaanse peper apart voor de garnering)

Aardappelen bereiden:

  • Plaats de aardappelen op het rooster en gaar deze ongeveer 50 minuten (wel af en toe omdraaien). Om te kunnen controleren of ze gaar zijn prik je met een tandenstoker in de aardappel. Gaat de tandenstoker er soepel in en uit dan zijn ze gaar.
  • ) Als de aardappelen gaar zijn snijd deze dan open en vul met de vulling. Laat nog kort garen zodat de vulling smelt en garneer met de klein gesneden bosui en Spaanse peper.

Notities

1_Zoete_aardappel_op_BBQ_garen
2_kaas_mengsel_maken
3_Gegaarde_aardappel_open_snijden
4_Aardappel_vullen
5_Aardappel_met_mengsel_garen
6_Zoete_aardappel_gerecht
previous arrow
next arrow
1_Zoete_aardappel_op_BBQ_garen
2_kaas_mengsel_maken
3_Gegaarde_aardappel_open_snijden
4_Aardappel_vullen
5_Aardappel_met_mengsel_garen
6_Zoete_aardappel_gerecht
previous arrow
next arrow
Trefwoord Poffen, Zoete aardappel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.