Poffertjes

Poffertjes

Poffertjes met poedersuiker en roomboter.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Rusttijd 1 uur
Gang Nagerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 Personen

Equipment

  • Gietijzeren poffertjes pan

Ingrediënten
  

  • 300 gr Zelfrijzende bloem
  • 270 ml Melk lauw
  • 1,5 stuk Ei los geklopt
  • 7,5 gr Droge gist
  • Boter
  • Poedersuiker
  • Bakolie

Instructies
 

  • Zorg ervoor dat de melk lauw is en roer hier de droge gist doorheen.
  • Voeg het ei, de bloem toe en roer tot een egaal beslag.
  • Dek het beslag af en laat buiten de koelkast een uurtje rijzen/rusten.
  • Bereid de BBQ voor op direct grillen met een temperatuur van 200°C.
  • Plaats de poffertjespan op het rooster.
  • Roer het beslag nog even goeddoor zodat de lucht uit het gerezen beslag is.
  • Vet de poffertjespan in met de bakolie.
  • Vul elk poffertjes gaatje met een flinke lepel beslag (ca. 3/4 van het gaatje)
  • Sluit de deksel en bak ze lichtbruin. Draai de poffertjes om zodra de bovenkant droog is en bak de andere kant ook licht bruin.
  • Herhaal dit voor alle benodigde porties.
  • Serveer de poffertjes met een klontje roomboter en poedersuiker.
Trefwoord poffertjes
1-beslag-maken
2-poffertjespan-verwarmen
3-poffertjes-bakken
4-poffertjes-gereed
5-Poffertjes
previous arrow
next arrow
1-beslag-maken
2-poffertjespan-verwarmen
3-poffertjes-bakken
4-poffertjes-gereed
5-Poffertjes
previous arrow
next arrow

 

Producten

Oorspronkelijke prijs was: €19.95.Huidige prijs is: €16.95.
Oorspronkelijke prijs was: €69.95.Huidige prijs is: €59.95.
wafelijzer
Oorspronkelijke prijs was: €42.95.Huidige prijs is: €34.95.
jack-daniels-original-bbq-sauce
Oorspronkelijke prijs was: €10.95.Huidige prijs is: €9.95.
Mustang-vetvrij-papier
Oorspronkelijke prijs was: €7.95.Huidige prijs is: €6.95.
pizzasteen-compact
Oorspronkelijke prijs was: €19.95.Huidige prijs is: €17.95.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.