Poffertjes
Poffertjes met poedersuiker en roomboter.
Equipment
- Gietijzeren poffertjes pan
Ingrediënten
- 300 gr Zelfrijzende bloem
- 270 ml Melk lauw
- 1,5 stuk Ei los geklopt
- 7,5 gr Droge gist
- Boter
- Poedersuiker
- Bakolie
Instructies
- Zorg ervoor dat de melk lauw is en roer hier de droge gist doorheen.
- Voeg het ei, de bloem toe en roer tot een egaal beslag.
- Dek het beslag af en laat buiten de koelkast een uurtje rijzen/rusten.
- Bereid de BBQ voor op direct grillen met een temperatuur van 200°C.
- Plaats de poffertjespan op het rooster.
- Roer het beslag nog even goeddoor zodat de lucht uit het gerezen beslag is.
- Vet de poffertjespan in met de bakolie.
- Vul elk poffertjes gaatje met een flinke lepel beslag (ca. 3/4 van het gaatje)
- Sluit de deksel en bak ze lichtbruin. Draai de poffertjes om zodra de bovenkant droog is en bak de andere kant ook licht bruin.
- Herhaal dit voor alle benodigde porties.
- Serveer de poffertjes met een klontje roomboter en poedersuiker.
Notities
Gebruikte producten:
Camp Chef gietijzeren aebleskivers en poffertjes pan of Poffertjespan gietijzer
Camp Chef gietijzeren aebleskivers en poffertjes pan of Poffertjespan gietijzer