Op Maple wood gerookte zalm
Heerlijk recept van op maple wood gerookte zalm, geserveerd met asperges en limoen mayonaise.
Ingrediënten
Voor de Zalm:
- 2 stuks Zalmmoten
- 2 el Citroen peper kruiden
- 1 el Gevriesdroogde dille
- 1 flesje Limoen-koriander mayonaise
Voor de Pekel:
- 250 gr AllBrine Pekel (Grate Goods)
- 250 gr Bruine Basterd suiker
Benodigdheden:
- 1 stuk Rookplankje Maple wood
Instructies
Voorbereiding
- Week in een bak met water het rookplankje minimaal 60 minuten.
- Pekel intussen 30 minuten de 2 zalmmootjes door de Allbrine pekel en basterd suiker te mengen en de zalmmoten te bedekken aan onder en bovenzijde. Spoel ze hierna af en laat de zalmmootjes 30 minuten drogen.
Bereiding
- Bereid de BBQ voor op indirect grillen en laat de temperatuur oplopen tot 180°C.
- Haal het rookplankje uit het water, plaatst hier de zalmmootjes op en bestrooi met de citroen peper kruiden en dille.
- Plaats het plankje met de zalmmoten op het rooster en rook deze tot een kern temperatuur van 45 °C.
- Serveer er gerookte asperges (zie recept) en de limoen-koriander mayonaise bij.
Notities