Oakheart Bonbon
Rundvlees balletjes gevuld met brie en groene pesto omwikkeld met ui en iberico spek. Vervolgens geïnjecteerd met Barcardi oakheart.
Ingrediënten
Voor Rundvlees ballen
- 500 gr Rundergehakt 1x gedraaid
- 1 stuk Ei heel
- 50 gr Panko
- 2 stuks Rode spaanse peper fijn gehakt
- 1 el worcestersaus
- 2 tl Vers gemalen zout en peper
- 3 el Kookgek Filip Latin Rub
- 2 el Knoflookpoeder
Overig
- 150 gr Brie
- 1 stuk Klein potje groene pesto
- 4 stuks Uien middelgroot
- 24 stuks Plakken Iberico spek
- 75 gr roomboter
- 1 scheut Burning Buck smokey bbq hot saus
- 2 el Jack Daniels bbq saus hot chilli
- 150 ml Barcardi Oakheart
- 125 ml Crème fraiche
- 1 handje Bieslook gesnipperd
- 1 Injecteer spuit
Instructies
Voorbereiding
- Bereid de BBQ voor op indirect grillen met een temperatuur van 150°C
- Mix alle ingrediënten voor de rundvlees ballen door elkaar en maak porties van ca. 50 gr.
- Druk de porties een beetje plat en leg in het midden een stukje brie. Smeer er vervolgens een beetje groene pesto op en vouw het gehakt er omheen zodat een balletje ontstaat.
- Maak de uien schoon en snijd voorzichtig door het midden in, zodat je 1 voor 1 de schil laag kan verwijderen.
- Doe in een schillaag een balletje en omwikkel met de iberico spek. Prik er een sate prikker door.
Bereiden
- Leg de Bonbons op het rooster en gaar tot een kerntemperatuur van 40°C.
- Maak ondertussen de saus. Verwarm hiervoor in een pannetje de boter met een flinke scheut burning Buck smokey bbq hot saus, 2 eetlepels Jack Daniels bbq saus hot chilli en roer het geheel rustig aan de kook. Zet dan de saus apart.
- Als de kern temperatuur van 40°C is bereikt gaan we de ballen om de 10 minuten insmeren met de saus tot een kerntemperatuur is van 60°C is bereikt.
- Grill de bonbons hierna even direct om en om af. Dit om een krokant korstje te krijgen. De kerntemperatuur zou nu rond de 65°C moeten zijn.
- Haal de bonbons van de BBQ en injecteer de bonbons met 5 tot 10 ml Barcardi Oakheart per bonbon. Serveer er een lekker fris sausje bij. Bijvoorbeeld Creme fraîche met bieslook.