Muffins met Bosvruchten
Muffins gevuld met bosvruchten en geserveerd met walnoten roomijs en crumble.
Ingrediënten
Voor de muffins
- 50 gr Roomboter
- 250 gr Bloem
- 60 gr Suiker
- 2,5 tl Bakpoeder
- 1 Snufje zout
- 2 stuks Eieren
- 1,5 dl Melk
- 1 bakje Bosvruchten vers of vriezer
Voor de crumble
- 50 gr Roomboter
- 50 gr Bloem
- 50 gr Suiker
- 50 gr Amandelpoeder
- 25 gr Geschaafde amandelen
Overige
- 1 Bak Walnoten roomijs
- 250 ml Vers geklopte slagroom
Benodigdheden:
- 1 Gietijzeren muffin schaal
- 1 Bakpapier
Instructies
Muffin deeg:
- Smelt de boter. Zeef de bloem boven een kom en voeg de suiker, het bakpoeder en iets zout toe. Maak in het midden een holletje.
- Voeg nu de eieren enigszins los geklopt, de melk en de boter in het holletje toe. Mix met een klopper alles goed door elkaar.
- Roer nu de ontdooide en uitgelekte bosvruchten er door of gebruik verse.
Voorbereiding:
- Bereid de BBQ voor op in-direct garen met de conveggtor en een temperatuur van 170°C.
- Meng voor de crumble alle ingrediënten met de hand door elkaar. En verkruimel op een stukje bakpapier. Leg het op het rooster en gaar tot de crumble krokant en licht bruin is. Haal van het rooster.
- Knip ondertussen uit een stuk bakpapier vierkanten van +/- 12cm.
- Vorm in de muffinpan met een stuk bakpapier op maat gemaakt een vorm en vul deze met het muffin mengsel.
Bereiding:
- Als de crumble klaar is verhoog de temperatuur tot 180°C en plaats de Muffin schaal met de muffins.
- Gaar de muffins in ongeveer 30 minuten gaar. Controleer dit door met een tandenstoker in de muffin te prikken.
- Als er geen mengsel aan de tandenstoker blijft plakken en het soepel door het deeg gaat zijn ze klaar.
- Serveer er de Crumble, een bol walnoten roomijs en toef slagroom bij.