Lasagne van gerookte paling
Lasagne gemaakt van gerookte paling.
Ingrediënten
- 60 gr Pijnboompitten
- 30 gr Verse dille
- 0,5 stuks Blikje uitgelekte anjovisfilets
- 1 el Kappertjes
- 2 stuks Knoflookteentjes
- 75 ml olijfolie
- 9 stuks Lasagnevellen
- 2 stuks Courgettes
- 1 stuk Komkommer
- 1 Bakje kiemgroenten scheuten
- 400 gr Paling
Instructies
- Breng in een ruime pan, water met zout aan de kook.
- Kook de lasagnevellen in 2 keer in 5 minuten beetgaar, roer het regelmatig zodat de vellen niet vastplakken. Neem de vellen met de schuimspaan uit de pan en spoel ze af met koud water. Leg de lasagne vellen op een schoon werk gedeelte.
- Rooster in een droge bakpan de pijnboompitten lichtbruin. Maal de dille met de pijnboompitten, ansjovis, kappertjes en knoflook fijn in de Keukenmachine of met de staafmixer. Schenk de olie er bij in een dunne straal terwijl de machine draait. Breng de dillesaus op smaak met peper.
- Schaaf de courgettes en komkommer met een kaasschaaf in dunne linten, de zachte kern niet gebruiken. Leg de linten in een schaal, bestrooi ze met zout en schenk er kokend water over. Laat de 1 minuut staan en giet ze dan af. Snijd de courgettes ter grootte van de lasagne en houd van elk 6 plakken apart.
- Snijd de palingfilets in stukken. Halveer de lasagnevellen en bestrijk 4 plakjes dun met de dillesaus. Leg hierop wat palingfilet, courgette en komkommer. Leg hierop een velletje lasagne en bestrijk het dun met dillesaus met daarop weer paling, courgette en komkommer. Sluit af met nog een velletje lasagne met dillesaus.
- Zet het tot gebruik afgedekt in de ijskast. Leg op elk bord een stukje lasagne en garneer de kiemgroenten.