Zonder bijpassende producten:
Kippenburger Deluxe
Kippenburger met pulled chicken en gepofte quinoa geserveerd met een frisse saus.
Ingrediënten
Voor de burger
- 1500 gr Kippendijen gehakt
- 2 stuks Hele eieren
- 90 gr Paneermeel
- 2 el Mosterd
- 8 gr Witte peper poeder
- 2 gr Komijnzaad poeder
- 15 gr Zout
- 1 stuk Hele witte ui fijn gesnipperd
- 50 ml Kippenbouillon
Overig
- 1 zakje Gepofte Quinoa
- 1 potje Kalfs fond
- 1 handje Verse Dragon
- 450 gr Pulled chicken Ik vries altijd wat weg anders zie recept
- 1 stuk Crob sla
- 9 el Grate Goods Memphis BBQ saus
- 9 stuks turkse broodjes
Voor de saus
- 1 stuk Hele ui gesnipperd
- 0,5 stuk Sap van een citroen
- 1 el Mosterd
- 9 el Moyonaise
- 6 plakjes augurkjes fijn gesneden
Instructies
- Fruit in een pannetje de gesnipperde ui en blus af met de 50ml kippenbouillon. (laat koud worden)
- Meng nu de overige ingrediënten voor de kippenburger erdoor en vorm 9 burgers. Het liefst met een burger pers.
- Bereid de BBQ voor op direct grillen met een temperatuur van 180°C. Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten te mengen en zet in de koelkast.
- Doe in het potje kalfs fond een handje dragon. (gewoon hele blaadjes)
- Als de BBQ op temperatuur is, grill dan de burgers om en om en gaar ze daarna in-direct door tot een kern temperatuur van 70°C.
- Als de kern temperatuur bereikt is smeer ze in met de kalfsfond en strooi er gepofte quinoa over.
- Nu kan het bouwen beginnen. Leg op de onderkant van het broodje een beetje sla, smeer in met de saus, leg de burger er op, paar plakjes augurk, pulled chicken, gesnipperde uitjes en 1el BBQ saus en sluit met de bovenkant van het broodje.
Notities
Naar een idee van Big Breen Egg Fair 2018
Recept: Pulled chicken
Recept: Pulled chicken