Hertenburger
Hertenburger geserveerd met veenbessen, witlof en Saint Albray kaas.
Ingrediënten
Voor de burger:
- 750 gr Hertengehakt 1x gedraaid
- 3 el Worcester saus
- 2 el Knoflookpoeder
- 2 tl Gerookte paprika poeder
- 2 tl Grove chili poeder
- 1 stuk Rode ui gesnipperd
- 100 gr Panko
- 2 el Thijm kruiden
- 1 snufje peper en zout op smaak brengen
Overige Ingrediënten:
- 2 stuks sjalotje fijn gesneden
- 1 stuks Saint Albray kaas in plakjes gesneden
- 2 stuks Witlof stonken los gemaakt
- 2 el Kristal suiker
- 4 el Truffel mayonaise
- 4 el Veenbessen compote
- 2 el Balsamico siroop
- 1 el Balsamico azijn
- 1 Scheutje port
- 1 el Honing
- 4 handjes Rucola sla
- 1 bakje Herfst mix bospaddenstoelen gesneden
Instructies
Voorbereiding:
- Kneed alle ingrediënten voor de burgers door elkaar. Maak hiervan 4 hamburgers van 200gram (liefst met een hamburger pers).
- Bereid nu de BBQ voor op direct grillen met een temperatuur van 200°C.
- Snijd ondertussen de Sjalotjes en fruit deze in een pannetje aan. Voeg hierbij een flinke scheutje port, de balsamico siroop, de honing en balsamico azijn. Laat dit rustig inkoken tot al het vocht verdampt is en de sjalotten stroperig zijn.
Bereiden:
- Bak in een koekenpan met een beetje olijfolie de witlof blaadjes en strooi er de kristal suiker over. Bak totdat de witlof mooi gekarameliseerd is.
- Bak nu ook de bospaddenstoelen en breng op smaak met peper, zout en eventueel wat verse thijm. Houd de witlof en bospaddenstoelen licht warm.
- Grill de burgers om en om tot ze medium rare zijn. Leg er een minuutje de kaas op en haal ze van de grill.
- Snijd de bruine triangel broodjes open (bij afbak eerst volgens beschrijving afbakken) en bouw je burger.
- Leg op een bord de onderkant van het broodje ingesmeerd met truffelmayo en vervolgd door rucola sla, burger, de gekarameliseerde witlof & sjalotjes, gebakken bospaddenstoelen en een flinke lepel met de veenbessen compote. Sluit af met de bovenkant van het broodje.
- Serveer er een glas Bockbier en zoete aardappel friet bij.