Hertenburger

Hertenburger

Hertenburger geserveerd met veenbessen, witlof en Saint Albray kaas.
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

Voor de burger:

  • 750 gr Hertengehakt 1x gedraaid
  • 3 el Worcester saus
  • 2 el Knoflookpoeder
  • 2 tl Gerookte paprika poeder
  • 2 tl Grove chili poeder
  • 1 stuk Rode ui gesnipperd
  • 100 gr Panko
  • 2 el Thijm kruiden
  • 1 snufje peper en zout op smaak brengen

Overige Ingrediënten:

  • 2 stuks sjalotje fijn gesneden
  • 1 stuks Saint Albray kaas in plakjes gesneden
  • 2 stuks Witlof stonken los gemaakt
  • 2 el Kristal suiker
  • 4 el Truffel mayonaise
  • 4 el Veenbessen compote
  • 2 el Balsamico siroop
  • 1 el Balsamico azijn
  • 1 Scheutje port
  • 1 el Honing
  • 4 handjes Rucola sla
  • 1 bakje Herfst mix bospaddenstoelen gesneden

Instructies
 

Voorbereiding:

  • Kneed alle ingrediënten voor de burgers door elkaar. Maak hiervan 4 hamburgers van 200gram (liefst met een hamburger pers).
  • Bereid nu de BBQ voor op direct grillen met een temperatuur van 200°C.
  • Snijd ondertussen de Sjalotjes en fruit deze in een pannetje aan. Voeg hierbij een flinke scheutje port, de balsamico siroop, de honing en balsamico azijn. Laat dit rustig inkoken tot al het vocht verdampt is en de sjalotten stroperig zijn.

Bereiden:

  • Bak in een koekenpan met een beetje olijfolie de witlof blaadjes en strooi er de kristal suiker over. Bak totdat de witlof mooi gekarameliseerd is.
  • Bak nu ook de bospaddenstoelen en breng op smaak met peper, zout en eventueel wat verse thijm. Houd de witlof en bospaddenstoelen licht warm.
  • Grill de burgers om en om tot ze medium rare zijn. Leg er een minuutje de kaas op en haal ze van de grill.
  • Snijd de bruine triangel broodjes open (bij afbak eerst volgens beschrijving afbakken) en bouw je burger.
  • Leg op een bord de onderkant van het broodje ingesmeerd met truffelmayo en vervolgd door rucola sla, burger, de gekarameliseerde witlof & sjalotjes, gebakken bospaddenstoelen en een flinke lepel met de veenbessen compote. Sluit af met de bovenkant van het broodje.
  • Serveer er een glas Bockbier en zoete aardappel friet bij.
Trefwoord Hamburger, Truffel mayonaise, Hertenvlees
1_Ingredienten
2_Hamburger_mengen
3_sjalotjes_snijden
4_sjalotjes_aanfruiten
5_sjalotjes_karameliseren
6_Hamburgers_maken
7_Hamburger_grillen
8_Paddestoelen_snijden
9_Witlof_bakken_en_karameliseren
10_Paddenstoelen_bakken
11_Burger_bouwen_1
12_Burger_bouwen_2
13_Hertenburger_met_Bokbier
previous arrow
next arrow
1_Ingredienten
2_Hamburger_mengen
3_sjalotjes_snijden
4_sjalotjes_aanfruiten
5_sjalotjes_karameliseren
6_Hamburgers_maken
7_Hamburger_grillen
8_Paddestoelen_snijden
9_Witlof_bakken_en_karameliseren
10_Paddenstoelen_bakken
11_Burger_bouwen_1
12_Burger_bouwen_2
13_Hertenburger_met_Bokbier
previous arrow
next arrow

 

Bijpassende producten

Producten

Oorspronkelijke prijs was: €10.95.Huidige prijs is: €9.95.
ashtool_schep
Oorspronkelijke prijs was: €24.95.Huidige prijs is: €20.95.
Smokin’ Flavours cederhouten plank - 45 x 20 cm
Oorspronkelijke prijs was: €16.95.Huidige prijs is: €12.95.
Oorspronkelijke prijs was: €44.95.Huidige prijs is: €39.95.
gas-bbq-ja-ik-grill
Oorspronkelijke prijs was: €9.95.Huidige prijs is: €6.95.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.