Gewokte Mosselen
Gewokte mosselen met Spaanse peper en gerookte paprikapoeder geserveerd met witlofsalade.
Ingrediënten
- 2 kg Jumbo mosselen gewassen en schoongemaakt en uitgelekt
- 1 stuk Spaanse peper Zaadlijst verwijderd en fijn gehakt
- 1 stuk Rode Ui Fijn gehakt
- 3 stuks Knoflooktenen Fijn gehakt
- 1 el Peterselie vers of gevriesdroogd
- Verse gemalen zwarte peper
- 1 tl Gerookte paprikapoeder
- handje Geraspte oude kaas
- 1 scheutje olijfolie
- 0,5 tl Chilipoeder
Instructies
- Bereid de BBQ voor op indirect grillen met een temperatuur van 200°C
- Zodra de temperatuur is bereikt plaats dan een wok ( eventueel gietijzeren) op het rooster en laat deze warm worden.
- Zodra de wok warm is fruit dan met de olijfolie de ui, knoflook en Spaanse peper aan.
- Voeg nu de mosselen toe en maal er flink wat peper over en sluit de deksel.
- Schut na een minuutje de mosselen even om.
- Als de mosselen een klein beetje open beginnen te staan voeg dan de peterselie, de chilipoeder en de gerookte paprikapoeder toe en schud alles nog een paar keer om.
- Gaar met gesloten deksel de mosselen tot ze mooi open staan. (schud eventueel nog paar keer om)
- Voeg de geraspte kaas toe en laat licht smelten.
- Serveer met brood, knoflooksaus en een witlofsalade.
Notities
Recept: witlofsalade (laat parmaham eruit en voeg stukjes appel toe.)