Gewokte Mosselen
Gewokte mosselen met Spaanse peper en gerookte paprikapoeder geserveerd met witlofsalade.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion
- 2 kg Jumbo mosselen gewassen en schoongemaakt en uitgelekt
- 1 stuk Spaanse peper Zaadlijst verwijderd en fijn gehakt
- 1 stuk Rode Ui Fijn gehakt
- 3 stuks Knoflooktenen Fijn gehakt
- 1 el Peterselie vers of gevriesdroogd
- Verse gemalen zwarte peper
- 1 tl Gerookte paprikapoeder
- handje Geraspte oude kaas
- 1 scheutje olijfolie
- 0,5 tl Chilipoeder
Bereid de BBQ voor op indirect grillen met een temperatuur van 200°C
Zodra de temperatuur is bereikt plaats dan een wok ( eventueel gietijzeren) op het rooster en laat deze warm worden.
Zodra de wok warm is fruit dan met de olijfolie de ui, knoflook en Spaanse peper aan.
Voeg nu de mosselen toe en maal er flink wat peper over en sluit de deksel.
Schut na een minuutje de mosselen even om.
Als de mosselen een klein beetje open beginnen te staan voeg dan de peterselie, de chilipoeder en de gerookte paprikapoeder toe en schud alles nog een paar keer om.
Gaar met gesloten deksel de mosselen tot ze mooi open staan. (schud eventueel nog paar keer om)
Voeg de geraspte kaas toe en laat licht smelten.
Serveer met brood, knoflooksaus en een witlofsalade.
Recept: witlofsalade (laat parmaham eruit en voeg stukjes appel toe.)
Trefwoord Mosselen, gerookte paprikapoeder