Gerookte rundertartaar

Gerookte rundertartaar

Licht gerookte rundertartaar met een mosterd sausje.
Voorbereidingstijd 35 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Voorgerecht
Keuken Frans
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

Voor de rundertartaar

  • 480 gr Verse rundertartaar
  • 14 stuks Cornichons
  • 2 stuks Sjalotjes
  • 0,25 bosje Bieslook
  • 2 el Fijne mosterd
  • 2 el Zonnebloemolie
  • 4 stuks Ei dooiers
  • 1 Balsamico stroop flesje

Benodigheden:

  • 1 Cederhouten rookplank
  • 1 Gietijzeren rooster

Mosterd sausje:

  • 1 tl mierikswortel pasta
  • 3 el Fijne mosterd
  • snufje peper en zout Meng alle ingredienten door elkaar

Instructies
 

BBQ voorbereiden:

  • Bereid de BGE voor op direct grillen met het gietijzeren rooster en een temperatuur van 210 °C.

Rundertartaar bereiden:

  • Leg de rookplank in een bak/emmer met water. Zorg er voor dat de plank goed onder water blijft. Laat minimaal 30 minuten weken.
  • Snijd het rundvlees in kleine blokjes. Snijd de cornichons in blokjes. Pel en snipper de sjalotjes. Knip de bieslook fijn.
  • Leg het vlees met de cornichons, sjalot, bieslook, mosterd, zonnebloemolie en peper en zeezout naar smaak in een mengkom en kneed goed door elkaar.
  • Verdeel het mengsel in vier gelijke porties en vorm iedere portie met de hand tot een tartaarvorm. Druk in het midden van iedere tartaar een kuiltje. Hier komt later de eidooier op.
  • Haal de rookplank(en) uit het water en leg hier de tartaartjes op. Zet de plank op het rooster van de BGE, sluit de deksel en rook de tartaartjes ongeveer 11 tot 13 minuten.
  • Na 8 tot 9 minuten begint de plank flink te roken. Leg de laatste 3 minuten de eidooier in het kuiltje. Dit doe je het beste door eieren te splitsen en de dooier totdat je die gebruikt, in een halve eierschaal te bewaren. Het tartaartje dient lauwwarm te zijn en de dooier mag niet stollen.
  • Spuit kruislings op een bord strepen met de balsamico stroop en schep voorzichtig met een spatel van de plank de tartaar er op. Garneer met een cornichon en beetje van het mosterdmengsel.
Trefwoord Rundertartaar, Rookplank

Recept is na een idee van: Hete kolen

 

1_Tartaar_op_rookplank_plaatsen
2_Tartaar_gereed
3_Bord_opmaken
4_Gerookte_tartaar
previous arrow
next arrow
1_Tartaar_op_rookplank_plaatsen
2_Tartaar_gereed
3_Bord_opmaken
4_Gerookte_tartaar
previous arrow
next arrow

 

Gerelateerde producten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.