Gerookt panga haasje met pasta
Gerookte panga geserveerd met tagliatelle.
Ingrediënten
Voor de Panga haasjes:
- 2 stuks Panga haasje
- 1 kopje zeezout
- 1 kopje Bruine basterd suiker
- 1 stuk Rasp van 1 citroenschil
- Rookhout 1 handje appel en 1 handje Mesquite snippers geweekt in water
Overige:
- 1 Verse pasta voor 2 personen
- 1 Kleinzakje verse spinazie
- 1 Potje pasta saus traditioneel
- 1el Italiaanse kruiden mix
- 3el Rode pesto tapenade
- 1 Handje bieslook gesneden
- 1 Blokje roomboter
Benodigdheden:
- 1 Grillpan met gaatjes
Instructies
BBQ voorbereiden:
- Bereid de BGE voor op in-direct grillen en verwarm tot 180 °C.
Voorbereidingen:
- Week in een bakje de rookhout snippers.
- Pekel ondertussen de Panga door het zeezout, basterdsuiker en citroenschil rasp te mengen en de Panga hiermee te bedekken aan beide kanten. Laat 15 minuten staan. Spoel daarna af en maak droog.
- Leg de haasjes op de Grillpan en brokkel er een paar stukjes boter over. Strooi er Italiaanse kruiden mix op, smeer lekker royaal in met de tapenade en garneer met de bieslook.
Panga haasje bereiden:
- Bestrooi de hete kolen met de geweekte houtsnippers en zet de conveggtor met een lekbak met een laagje water erin en plaatst het rooster.
- Zodra de rooksnippers beginnen te roken zet de skillet met de panga er op en sluit de deksel. Na ongeveer 20 minuten op 160 graden zijn ze gaar. Controleer dit even door te kijken of de vis mooi wit afbrokkelt.
- Kook ondertussen de pasta mooi gaar en hussel de saus er door heen. Bak de spinazie en breng op smaak met peper en zout.
- Leg op een bord de pasta met daarop de gebakken spinazie en Panga haasje. Serveer er eventueel een lekkere frisse salade bij met een honing-mosterd dressing.