Gerookt panga haasje met pasta

Gerookt panga haasje met pasta

Gerookte panga geserveerd met tagliatelle.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 Personen

Ingrediënten
  

Voor de Panga haasjes:

  • 2 stuks Panga haasje
  • 1 kopje zeezout
  • 1 kopje Bruine basterd suiker
  • 1 stuk Rasp van 1 citroenschil
  • Rookhout 1 handje appel en 1 handje Mesquite snippers geweekt in water

Overige:

  • 1 Verse pasta voor 2 personen
  • 1 Kleinzakje verse spinazie
  • 1 Potje pasta saus traditioneel
  • 1el Italiaanse kruiden mix
  • 3el Rode pesto tapenade
  • 1 Handje bieslook gesneden
  • 1 Blokje roomboter

Benodigdheden:

  • 1 Grillpan met gaatjes

Instructies
 

BBQ voorbereiden:

  • Bereid de BGE voor op in-direct grillen en verwarm tot 180 °C.

Voorbereidingen:

  • Week in een bakje de rookhout snippers.
  • Pekel ondertussen de Panga door het zeezout, basterdsuiker en citroenschil rasp te mengen en de Panga hiermee te bedekken aan beide kanten. Laat 15 minuten staan. Spoel daarna af en maak droog.
  • Leg de haasjes op de Grillpan en brokkel er een paar stukjes boter over. Strooi er Italiaanse kruiden mix op, smeer lekker royaal in met de tapenade en garneer met de bieslook.

Panga haasje bereiden:

  • Bestrooi de hete kolen met de geweekte houtsnippers en zet de conveggtor met een lekbak met een laagje water erin en plaatst het rooster.
  • Zodra de rooksnippers beginnen te roken zet de skillet met de panga er op en sluit de deksel. Na ongeveer 20 minuten op 160 graden zijn ze gaar. Controleer dit even door te kijken of de vis mooi wit afbrokkelt.
  • Kook ondertussen de pasta mooi gaar en hussel de saus er door heen. Bak de spinazie en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg op een bord de pasta met daarop de gebakken spinazie en Panga haasje. Serveer er eventueel een lekkere frisse salade bij met een honing-mosterd dressing.
Trefwoord Tagliatelle, Panga filet
1_ingredienten
2_pangafilet_marineren
3_panga_garen_op_BBQ
4_Pangafilet_gerecht
previous arrow
next arrow
1_ingredienten
2_pangafilet_marineren
3_panga_garen_op_BBQ
4_Pangafilet_gerecht
previous arrow
next arrow

 

Bijpassende producten

Producten

glasvezelvilt
Oorspronkelijke prijs was: €58.95.Huidige prijs is: €56.95.
Oorspronkelijke prijs was: €12.95.Huidige prijs is: €10.95.
skillet_vierkant
Oorspronkelijke prijs was: €29.95.Huidige prijs is: €16.95.
Oorspronkelijke prijs was: €29.95.Huidige prijs is: €24.95.
grill elevator
Oorspronkelijke prijs was: €29.95.Huidige prijs is: €25.95.
Blues Hog Smokey Squeeze
Oorspronkelijke prijs was: €12.95.Huidige prijs is: €11.95.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.