Gepofte knoflookboter
Kruidenboter bereid met gepofte knoflook en gevriesdroogde kruiden
Ingrediënten
Voor de gepofte knoflookboter
- 1 stuk Knoflookbol
- 1 stuk scheutje olijfolie
- 1 el Gevriesdroogde tijm
- 1 el italiaanse kruiden
- 2 el Kruidenboter mix Euroma
- 100 gr roomboter
Benodigdheden
- 1 Aluminiumfolie
- 1 Huishoudfolie
Instructies
Voorbereiding
- Maak de BBQ gereed voor in-direct grillen met rooster en een temperatuur van 170 °C.
- Snijd het bovenste deel van de knoflook af. Je hoeft de knoflook niet te pellen. De teentjes dienen wat vrij komen te liggen.
- Leg de bol knoflook op een stukje aluminiumfolie. Schenk een beetje olijfolie over de bol knoflook en strooi de tijm en Italiaanse kruiden er over. Vouw nu het aluminiumfolie dicht.
Bereiding
- Gaar de knoflook in de BBQ voor ongeveer een 40 minuten. De knoflook moet zacht zijn geworden.
- Als de knoflook gaar is kun je een teen knoflook makkelijk uit de bol verwijderen door van onderaan de teen een beetje de duwen. De knoflook komt dan naar boven. Haal de tenen knoflook eruit en hak deze fijn.
- Meng in een kom de roomboter samen met de kruidenboter mix, de fijngesneden gepofte knoflooktenen en breng op smaak met vers gemalen peper en zout.
- Leg op een werkblad een stuk vershoudfolie met daarop de kruidenboter en vorm een worst. Laat hard worden in de koelkast, zodat je er met serveren dikke plakken van kunt snijden.