Gemarineerde ananas
Ingrediënten
- 1 stuk Verse ananas
- 4 el Balsamico siroop
- 4 el Honing
- 1 tl Citroen sap
- scheutje Bruine rum (hoeveelheid naar eigen smaak)
Instructies
Ananas voorbereiden:
- Maak de ananas schoon en verwijder het middelste stuk. Zorg er voor dat er ook geen pitjes van de schil meer aan de ananas zitten. Snijd over de lengte repen van +/- 3cm breed.
- Marineer de ananas repen in een schaal met alle ingrediënten en hussel alles goed door elkaar, zodat de repen ananas goed bedekt zijn met de marinade. Dek af en laat een paar uur staan.
Ananas bereiden:
- Bereid de BGE voor op direct grillen met rooster op 130°C. Rooster de ananas vervolgens +/- 10 minuten en keer regelmatig. Tot je een mooi grill resultaat hebt bereikt en de marinade begint te karamelliseren.
- Serveer met een bol vanille-karamel ijs en een toef slagroom.