Gegrilde kwartel
Gegrilde kwartel met een korstje van Pistache en geserveerd met een wildsaus.
Ingrediënten
Voor de kwartels
- 4 stuks Kwartels
- 1 fles Rode druiven Sap
- 3 el Kookgek Filip Latin Spice-Mix
- 3 el olijfolie
- 50 gr Pistachenoten zonder schaal
- 30 gr Paneermeel
Voor de wild saus
- 1 stuk Ui gesnipperd
- 1 stuk Knoflookteen in drie stukjes gesneden
- 2 stuks Jeneverbes gekneusd
- 1 el Bruine Basterdsuiker
- 2 el Balsamicoazijn
- 250 ml Volle rode wijn
- 2 stuks tijm takjes tijm van takje afgehaald
- 1 stuk Runderbouillonblokje
- 2 stuks Plakken ontbijtkoek
- 1 el Kookgek Filip Latin Spice-Mix
- Zout en versgemalen peper
Instructies
Kwartels bereiden
- Meng het druivensap, de olijfolie en de latin rub in een bak.
- Knip of hak het hoofd van de kwartels en en marineer het lichaam in de marinade voor een uurtje of 4.
- Maak de crumble door de pistache noten en de paneermeel in een blender te mixen tot een crumble is ontstaan.
- Dep na een uurtje of 4 de kwartels droog en wentel ze de pistachecrumble.
- Bereid de BBQ voor op 160-180°C direct grillen.
- Grill de kwartels rondom ca. 10-14 min tot ze een kerntemperatuur hebben van 64°C in de poot.
- Knip ze met een vogeltang door de midden. Stel je ziet dat binnenin de kwartel nog niet gaar is grill dan nog even.
- Serveer de kwartels met een wildsaus en een garnituur van winterse groenten.
Wildsaus
- Karamelliseer de suiker met 1el water in een koekenpan.
- Blus de karamel af met de balsamicoazijn, 250ml rodewijn en 200ml water.
- Voeg de tijm, ui, knoflook, latin spice mix en de jeneverbes toe. Verkruimel het bouillonblokje en roer deze door de saus.
- Kook de saus tot de helft in en zeef de saus. Brokkel de ontbijtkoek er nu door en roer alles goed door tot de ontbijtkoek is opgelost.
- Breng de saus op smaak met peper en zout.
Notities
Naar een idee van: ghentlemensbbq
Bestel hier je kwartels: Kwartels