Gegrilde Bavette met smokey's beef rub
Bavette gegrild met een smokey's been rub en geserveerd met gegrilde asperges.
Ingrediënten
Gegrilde bavette
- 800 gr Bavette
- 5 el Kookgek Filip smokey's beef rub
- 2 handjes Kersen rookhout snippers geweekt in water
Benodigdheden:
- 1 Gietijzeren rooster
Instructies
- Wrijf de Bavette aan beide kanten goed in met de Rub. Laat minimaal 1 tot 2 uurtjes intrekken.
- Week ondertussen de houtsnipper in water.
- Maak de BGE gereed voor indirect grillen met het gietijzeren rooster en een temperatuur van 160°C.
- Strooi vervolgens de houtsnippers op de hete kolen en gaar de Bavette tot een kern temperatuur van 38 graden.
- Ga vervolgens over naar direct grillen op 200 graden en schroei de Bavette dicht. Gaar tot een kern temperatuur van 45 graden en laat 10 minuten rusten in de aluminium folie. Snijd er mooie plakken van (tegendraads trancheren).
- Serveer er eventueel een gepofte zoete aardappel, gerookte/gegrilde asperges en een saus naar keuze bij. Zie recepten.
Notities