Zonder bijpassende producten:
Flammkuchen Classic
De klassieke Flammkuchen met Crème fraîche, spekjes, bosui en geraspte oude kaas
Ingrediënten
Voor het deeg
- 300 gr Witte tarwebloem iets extra voor het bestuiven
- 7 gr Droge gist
- 7 gr Zout
- 210 ml Water
- 2 el Zonnebloemolie
Voor de garnering
- 400 gr Crème fraîche
- 1 bosje Bosuitjes in ringetjes gesneden
- 2 stuks Hele rode ui in ringen gesneden
- 1 zakje Geraspte oude kaas
- 1 zakje Geraspte Mozzarella
- 250 gr Spekreepjes
- 1 zakje Rucola sla
- olijfolie
Benodigdheden
- 1 Aluminium Pizza plaat
- 1 Pizza steen
Instructies
Voorbereiding
- Maak het deeg. Meng hiervoor alle ingrediënten in een keukenmachine met deeghaak. Laat deze ongeveer een kwartiertje draaien totdat er een soepel en samenhangend deeg is ontstaan.
- Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat deze in ongeveer 20 minuten op kamertemperatuur rusten.
Bereiding
- Bereid de BBQ voor op indirect grillen met een pizzasteen en een temperatuur van 250°C.
- Maak van het deeg 6 gelijke bollen en rol van elke bol deeg op een licht bestuift werkblad met bloem een zo dun mogelijke bodem.
- Leg op de aluminium pizza plaat een bodem en smeer deze in met Crème fraîche . Laat +/- 2 cm rondom van de rand vrij. Beleg met spekreepjes , rode uien ringen, bosui ringetje en de 2 kaassoorten.
- Zet de aluminium pizza plaat met de belegde flammkuchen op de pizzasteen en bak in 8-10 minuten goudbruin en krokant.
- Haal de Flammkuchen van de BBQ, garneer met wat rucola sla en besprenkel met olijfolie. Bereid de andere vijfbodems op dezelfde manier.