Empanada's
Empanada's gevuld met een kaasvulling en vleesvulling.
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 250 gr Bloem gezeefd
- 1 stuk Ei
- 50 gr Boter
- 1 tl peper en zout
- 90 ml water
- 3 stuks Eidooers
Voor de kaasvulling:
- 60 gr Gruyère
- 60 gr mozzarella uitgelekt en fijngehakt
- 10 gr Blauw aderige kaas gebrokkeld
- 2 tl Bieslook fijngehakt
- snufje Vers gemalen peper op smaak brengen
Voor de Vleesvulling
- 150 gr Runder of lamsgehakt
- 1 stuk Ui fijngehakt
- 1 stuk Bosuitjes fijngehakt
- 1 stuk Hard gekookt ei grof gehakt
- 0,5 tl Paprika poeder
- 1 stuk Knoflook teentje geperst
- 0,5 tl Komijn gemalen
- snufje Versgemalen peper en zout op smaak brengen
Benodigdheden:
- 1 Deegroller
- 1 Pizzasteen
- 1 Bakplaat of bakpapier
Instructies
Deeg bereiden:
- Meng de ingrediënten en kneed het tot een mooi deeg. Doe het deeg in een kom en bedek met plasticfolie. Zet minstens 30 minuten in de koelkast.
- Bestrooi een werkoppervlak met bloem en kneed het deeg paar minuut door.
- Rol uit tot een dikte van 2 mm vouw 3 tot 4 keer dubbel en rol uit tot een dikte van 2mm. Herhaal dit proces 4 keer en snijd er dan cirkels uit.
Vleesvulling bereiden:
- Verhit in een pan boter en fruit de ui en bosui op zacht vuur tot de ui glazig is. Voeg het gehakt toe en bak +/- 5 minuten mee. Meng de overige ingrediënten erbij en laat afkoelen.
Kaasvulling bereiden:
- Meng alle ingrediënten en breng op smaak met peper.
BBQ voorbereiden:
- Bereid de BGE voor op indirect grillen met rooster en pizzasteen tot een temperatuur van 220C°.
Empanada's bereiden:
- Maak de randje een beetje nat met water en vouw het deeg dubbel. Vouw de randen om en druk stevig aan. Bestrijk de bovenkant met eigeel en leg ze op het bakpapier of bakplaat op de pizzasteen. Als het deeg mooi bruin en krokant is zijn ze klaar. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
- Serveer met een beetje salade naar eigen smaak.
Recept is na een idee van: Smokey Goodness