Eendenborst
Eendenborst gemarineerd met sinaasappelsap, tijm, Kookgek filip Latin Rub en bereid met de skillet op de BBQ.
Ingrediënten
- 2 stuks Eendenborst
- 1 scheutje olijfolie
- 2 el Verse tijm grof gehakt
- 2 el Kookgek Filip Latin Spice-Mix Rub
- Vers gemalen peper en zout
- 2 stuks sinaasappelen uitgeperst
benodigdheden
- 1 skillet
- 1 handje rookhout kersen chips
Instructies
- Snijd het vetlaagje van de eendenborst voorzichtig kruislings in (niet het vlees in snijden)
- Meng in een bak de sinaasappelsap, tijm en Rub en marineer hiermee de eendenborsten. Laat even een uurtje of 2 intrekken.
- Bereid hierna de BBQ voor op direct grillen met een temperatuur van 160-180C en de skillet op het rooster.
- Haal de eendenborst uit de marinade en dep deze droog. Smeer beide kanten in met olijfolie en besprenkel met de peper en zout.
- Strooi het rookhout op de hete kolen en voeg een eetlepel olijfolie toe aan de skillet. Plaats nu de eendenborst met de vetkant naar onderen in de skillet en bak deze met gesloten deksel rustig goudbruin.
- Draai de eendenborst om en gaar tot een kern temperatuur van 56 graden. Haal de eendenborsten uit de skillet en laat een minuut of 5 rusten. Snijd hierna de eendenborst in plakken van 0,5 tot 1 cm dik.
- Serveer er roseval aardappeltjes en een chutney van kweekpeer en pompoen bij.
Notities
Bijpassende recepten:
Roseval aardappeltjes
Chutney van kweepeer en pompoen Gebruikte producten:
Eendenborst filet met vel
Kookgek Filip Latin Spice Mix BBQ Rub
Roseval aardappeltjes
Chutney van kweepeer en pompoen Gebruikte producten:
Eendenborst filet met vel
Kookgek Filip Latin Spice Mix BBQ Rub