Classic Burger
Classic Burger
Ingrediënten
Voor de Burger:
- 850 gr Half om half gehakt 1x gedraaid
- 3 el worcestersaus
- 2 el Knoflookpoeder
- 2 tl Gerookte paprika poeder
- 2 tl Grove chili poeder
- 1 stuks Rode uit gesnipperd
- 1/2 stuks Ei
- 100 gr Panko
- snufje peper en zout
Overig
- 4 stuks Hamburger buns
- 1 stuk Rode ui in ringen gesneden
- 4 plakjes Cheddar kaas
- 8 plakjes Ontbijtspek Langzaam krokant gebakken
- 2 stuks Augurk in plakjes gesneden
- 1 Flinke scheut Ketchup
- 1 Flinke scheut BBQ saus
- 1 tl Sambal
- 2 tl Jack Daniels chili BBQ saus
- 1 Handje geweekte kersenhout snipper
Benodigdheden:
- 1 Hamburgerpers
Instructies
Bereiding Burger:
- Kneed alle ingrediënten voor de burgers door elkaar. Maak hiervan 4 hamburgers van 225 gram (liefst met een hamburger pers).
Bereiding saus:
- Maak de saus door een flinke scheut ketchup, BBQ saus met de sambal en jack Daniels BBQ saus te mengen. Proef even om de scherpte te bepalen.
Bereiding spek
- Leg op een bakplaat met bakpapier de plakken spek en bak deze in een voorverwarmde oven van 160°C. Laat de spekplakken rustig bruin en krokant worden. Als de spek klaar is even op een stukje keukenrol uit laten lekken. Je kunt dit ook op de BGE doen. Hiervoor dien je de BGE eerst klaar te maken op indirect grillen met een temperatuur van 160°C. Plaats op het rooster de bakplaat met bakpapier en spek en laat ze mooi bruin/krokant worden. Haal de spek van de BGE en laat deze op keukenpapier uitlekken.
BBQ voorbereiden:
- Bereid nu de BGE voor op direct grillen met een temperatuur van 180°C. Strooi de geweekte houtsnippers over de hete kolen en plaats het rooster.
Hamburger klaarmaken:
- Grill de burgers om en om tot ze medium rare zijn. Leg er een minuutje de cheddar kaas op en haal ze van de grill. Rooster de buns aan, zodat het vocht niet in het broodje kan dringen. Leg op een bord de onderkant van de bun met daarop schijfjes augurk, uitgebakken spek, de burger, saus (lekker royaal), gesneden rode ui en de bovenkant van de Bun.
- Serveer er een glas Hertog Jan Grand prestige bij en het feest kan niet meer kapot.