Broodje Afrikaanse Kip

Broodje Afrikaanse Kip

Broodje Afrikaanse Kip
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 3 uur 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Afrikaans
Porties 8 Personen

Ingrediënten
  

Voor de Kip

  • 800 gram Kippendijenfilet
  • 3 el Pittige kip rub
  • 2 el Smokey beef rub
  • 3 el olijfolie
  • diverse Rode uit, Tomaat, Paprika Groenten kan naar eigen smaak

Voor het platbrood

  • 350 gr Zelfrijzend bakmeel
  • 280 ml Griekse yoghurt
  • 7 gr Zout
  • scheutje olijfolie Op smaak gemaakt met kruiden naar keuze

Piri-piri saus

  • 6 stuks Rode pepers Grofgehakt
  • 5 stuks Teentjes knoflook Grofgehakt
  • 2 tl Paprikapoeder
  • 1 tl Zwart peper
  • 1 tl Zout
  • 1 dl Verse Citroensap
  • 1,4 dl olijfolie

Benodigdheden

  • 1 Kom
  • 1 Deegroller
  • 1 Pizzasteen

Instructies
 

Piri-Piri saus

  • Piri-piri saus bereiden:
  • Alle ingrediënten mixen en even de staafmixer er door halen, zodat een gladde saus ontstaat.

BGE & Kip voorbereiden

  • Steek ondertussen de BGE aan en verwarm met de conveggtor tot 180 °C. Leg op het rooster een pizza steen om het brood af te bakken.
  • Rub de kippendijen in met de pittige kip rub. En laat minimaal 2 uur staan.

Platbrood bereiden:

  • Meng in een kom het bakmeel met de yoghurt en het zout. Is het deeg te droog voeg dan nog wat yoghurt toe. Is het deeg te nat voeg dan nog wat bakmeel toe.
  • Bestuif een schoon werkvlak met wat meel en kneed hierop het deeg ca. 8 minuten tot het soepel en glad deeg.
  • Verdeel het deeg in 8 gelijke porties en maak er balletjes van. Rol elk balletje uit tot een platte, ronde lap.
  • Bak op de pizza steen zonder olie een broodje tot er luchtbellen ontstaan. Dit gaat vrij snel. Keer om, smeer met de olie en kruiden in en bak nog even. Herhaal met de rest van de broodjes.

Kip bereiden:

  • Haal de conveggtor uit de BGE en laat de BGE op 200 °C komen. Bestrooi de kip met de smokey beef rub en besprenkel met olijf olie. Leg de gemarineerde kippendijen op het rooster en sluit de deksel. Gril de kip aan beide kanten in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Snijd ondertussen de groenten.
  • Leg op een bord een broodje met daarop de kipfilet gesneden. garneer met de groenten en serveer met de piri-piri saus. (voor de liefhebbers is een tzatziki ook erg lekker erbij.)

Notities

1_deeg_maken_nieuw
2_deeg_uitrollen
3_plat_brood_gereed
4_Kip_gegrild
5_Afrikaanse_kip
previous arrow
next arrow
1_deeg_maken_nieuw
2_deeg_uitrollen
3_plat_brood_gereed
4_Kip_gegrild
5_Afrikaanse_kip
previous arrow
next arrow
Trefwoord Kip, Piripiri saus, Platbrood

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.