Chutney van kweepeer en pompoen
Chutney van kweepeer en pompoen met Spaanse rode peper voor het pitje.
Ingrediënten
Voor de Chutney
- 250 gr Kweepeer geschild en in blokjes gesneden
- 250 gr Pompoen geschild en in blokjes gesneden
- 3 stuks Kruidnagel
- 1 stuk Kaneelstokje
- 1 stuk Steranijs
- 1 stuk Gele en rode paprika Gesneden in blokjes
- 180 gr Pitloze rozijnen
- 150 gr Gelei suiker
- 2 dl Ciderazijn
- 2 dl Rode druiven Sap
- 1 stuks Rode peper ontdaan van de zaadlijst en in stukjes gesneden
- 1 snufje zout en peper op smaak brengen
benodigdheden
- 1 Dutch oven of Kookgek Filip keramieke stoofpot
- 1 wekpot
Instructies
Voorbereiding
- Bereid de BBQ voor op indirect met een temperatuur van 180°C.
- Snijd de paprika’s in 4 stukken in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze nu in kleine blokjes.
Bereiding
- Zet de dutch Oven op het rooster met een beetje olijfolie en stoof de paprika samen met de kweepeer en pompoen.
- Voeg de kaneel, kruidnagel, steranijs, rozijnen, gelei suiker en de ciderazijn toe. Laat net niet aan de kook komen. Laat eventueel de temperatuur zakken naar 150°C.
- Voeg nu de druivensap en de rode peper toe en laat ongeveer 40 minuten stoven en indikken. Roer af en toe er door, zodat de chutney niet aanbrand. Breng op smaak met vers gemalen peper en zout.
- Schenk de chutney in een schone wek pot, sluit de deksel. Laat de chutney afkoelen en bewaar het in de koelkast.