Chicken Wings gepekeld in cola
Kippenvleugels gepekeld met cola daarna langzaam gegaard en afgelakt met BBQ saus
Ingrediënten
Voor de Kippenvleugels
- 1000 gr Kippenvleugels
- 3 el Kookgek Filip Original Chicken BBQ Rub
- 1 stuk Favoriete BBQ saus
Voor de Pekel
- 1 Liter Coca Cola
- 60 gr Zout
- 30 gr Bruine bastard suiker
Benodigdheden
- 1 stuk Bak voor pekelen en marineren
- 1 handje Geweekt appel rookhout chips
Instructies
Voorbereiding (avond van te voren)
- Meng in een bak de ingrediënten voor de pekel. Voeg de kippen vleugels toe. Pekel ongeveer 2,5 tot 3 uur. Niet te lang om te voorkomen dat het te zout wordt.
- Haal de kippen vleugels uit de pekel en dep ze droog. Bestrooi met de de rub. Zorg ervoor dat de vleugels allemaal met de rub bedekt zijn. Zet ze een nacht in de koelkast, zodat de rub in kan trekken en de kip kan drogen.
Bereiden
- Bereid de BBQ voor op in-direct grillen met een temperatuur van 150°C.
- Als de BBQ op temperatuur is strooi dan het geweekte rookhout op de kolen en rook de kippenvleugels ongeveer 45 minuten.
- Haal ze van de BBQ en meng ze door de BBQ saus, zodat de vleugels goed bedekt zijn met de BBQ saus.
- Zet de BBQ om naar direct grillen met een temperatuur van 180°C en Grill de kippen vleugels aan beide kanten. En smullen maar. Je kunt ze eventueel nog extra insmeren met de saus.
Notities