Meng in een bak de ingrediënten voor de pekel. Voeg de kippen vleugels toe. Pekel ongeveer 2,5 tot 3 uur. Niet te lang om te voorkomen dat het te zout wordt.
Haal de kippen vleugels uit de pekel en dep ze droog. Bestrooi met de de rub. Zorg ervoor dat de vleugels allemaal met de rub bedekt zijn. Zet ze een nacht in de koelkast, zodat de rub in kan trekken en de kip kan drogen.
Bereiden
Bereid de BBQ voor op in-direct grillen met een temperatuur van 150°C.
Als de BBQ op temperatuur is strooi dan het geweekte rookhout op de kolen en rook de kippenvleugels ongeveer 45 minuten.
Haal ze van de BBQ en meng ze door de BBQ saus, zodat de vleugels goed bedekt zijn met de BBQ saus.
Zet de BBQ om naar direct grillen met een temperatuur van 180°C en Grill de kippen vleugels aan beide kanten. En smullen maar. Je kunt ze eventueel nog extra insmeren met de saus.