Bruschetta
Ingrediënten
- 6 stuks Tomaten
- 2 tenen Knoflook
- 1 stuks Rode Ui
- 2 el fijn gesneden verse basilicum
- 1 scheutje olijfolie
- 1 stuks mozzarella
- 1 stuks kwit klein oerbroodje
Instructies
- Snijd de tomaten in blokjes (sap en pitjes wegsnijden). (Je kan ook eerst de tomaten met een mesje aan de kop een kruisje insnijden en even licht blancheren. Hierna haal je gemakkelijk het velletje eraf en dan in blokjes snijden.)
- Snipper de rode ui en hak de knoflook en basilicum fijn en meng alles door elkaar.
- Voeg olijfolie en peper en zout na smaak toe en laat even staan.
- Smeer de sneden brood aan beide kanten in met olijfolie en knoflook en laat even intrekken.
- Bereid de BBQ voor op indirect 180C° en grill het brood kort aan en draai om. Leg nu schijfjes mozzarella er op en laat even smelten.
- Haal de sneetjes brood van de BBQ en bedek het met tomaat mengsel. Je kan er eventueel een gedroogd stukje rauwe ham op leggen en een beetje balsamico siroop overheen doen.
- Haal de sneetjes brood van de BBQ en bedek het met tomaat mengsel. Je kan er eventueel een gedroogd stukje rauwe ham op leggen en een beetje balsamico siroop overheen doen. Bon appetit!