Bezopen Gamba's
Gepelde gamba staartjes gegaard in de olijfolie, knoflook, peper en Kookgekfilip Latin Spice mix.
Ingrediënten
Ingredienten
- 400 gr Garnalen rauw gepeld ontdarmd 41/50
- 1 el Spaanse rode peper ontdaan van de zaadlijst en fijn gehakt
- 4 stuks Knoflookteen fijn gehakt
- 1 stuk Rode Ui Gesnipperd
- 1 handje Verse peterselie fijn gesneden
- 4 tl Kookgek Filip Latin Spice-Mix
- 400 ml olijfolie indien nodig meer
Benodigdheden
- 4 keramiek- of gietijzeren bakjes
Instructies
- Bereid de BBQ voor op indirect grillen met een temperatuur van 200°C.
- Vul de bakjes met 100 gr gamba staarten. (mag natuurlijk meer zijn)
- Voeg nu een1/4 gesnipperde ui, 1 fijngehakte knoflookteen, 1tl latin spice mix, 1/4 el fijngehakte Spaanse rode peper en 1/4 van de fijngesneden peterselie toe.
- Vul het bakje met olijfolie en roer even door.
- Plaats de bakjes op het grill rooster en gaar tot de olijfolie borrelt. (+/- 10 tot 15 minuten)
- Serveer met wit stokbrood om lekker mee in de saus te soppen.
- Variatie tip!: Voeg bij het serveren 1tl groene pesto toe en meng het er door.
Notities
Gebruikte producten:
Kookgek Filip Latin Spice Mix BBQ Rub
Garnalen rauw gepeld ontdarmd 41/50
Kookgek Filip Latin Spice Mix BBQ Rub
Garnalen rauw gepeld ontdarmd 41/50