Beer can Chilli burger
Beer can burger gevuld met pepers en paprika.
Ingrediënten
Voor de burger:
- 1 kg Half of half gehakt 1x gedraaid
- 3 el Worcester saus
- 2 tl Knoflook poeder
- 1 el Vers gemaken zout
- 1 el Vers gemalen peper
- 1 el Gerookte paprika poeder
- 1 el Gerookte chili poeder
- 1 Ei
- 150 gr Panko
Voor de Vulling:
- 1 stuk Rode paprika
- 1 stuk Rode ui
- 3 stuks Spaanse pepers
Overige:
- 12 stuks Bacon plakjes
- 8 stuks Cheddar kaas plakjes
Voor de saus:
- 100 ml Zweet baby ray original BBQ saus
- 100 ml Remia black Jack smokey BBQ saus
- 150 ml Ketchup
Benodigdheden
- 1 Blikje bier of ander blikje
- 1 Handje cherry of appel rookhout geweekt in water
Instructies
Voorbereiding:
- Bereid de BBQ voor op in-direct grillen met een temperatuur van 150°C.
- Snijd de paprika in kleine blokjes, de rode ui in halve ringen en de pepers in ringen. Als je het niet te pittig wilt hebben haal dan de zaadlijsten er uit. De cheddar kaas mag in dunne reepjes worden gesneden.
- Fruit in een pan met olijfolie de gesneden paprika, rode ui en pepers aan en laat uitlekken in een vergiet.
- Meng voor de burgers alle ingrediënten door elkaar en vorm 4 ronde bollen. Druk nu het blikje in de bol zodat er een vul opening ontstaat. Omwikkel de buitenkant met de bacon. En haal het blikje uit de burger.
- Leg nu op de bodem van de burger reepjes cheddar kaas en vul met de gebakken groente met hier boven op nog een stukjes cheddar kaas.
Bereiding:
- Strooi over de hete kolen het rookhout en zet de Beercan burgers boven de in-directe zone. Laat 50 minuten rustig garen. Leg nu nog een plakje cheddarkaas bovenop en laat nog 10 minuten doorgaren.
- Snijd ondertussen de broodjes open en gril de binnen kant een klein beetje aan.
- Meng voor de saus alle ingrediënten door elkaar. Bouw je broodje door op de onderkant de burger te leggen met een flinke lepel saus erover en sluit af met de bovenkant van het broodje.
- Serveer er een heerlijk koude Chouffe Houblon bij en je bent optimaal aan het genieten.