BBQ Wings
Kookgek's Filip Classic BBQ wings
Ingrediënten
Voor de kippen vleugels
- 1 kg Kippen vleugels
- 3 el Kookgek Filip All-round smokey rub
Voor de saus
- 100 ml BBQ saus grate goods red
- 150 ml BBQ saus smokey wiskey
- 100 ml Tomaten Ketchup
- 50 ml Appelazijn
- 2 stuks knoflook tenen fijn gehakt
- 3 el Bruine basterd suiker
- 1 stuk Ui fijn gehakt
Voor de pekel
- 1 stuk Blikje cherrie cola
- 700 ml water
- 60 gr Zout
Benodigdheden
- 1 stuk Emmer voor te pekelen
- 1 stuk Bak voor het marineren
- 1 handje Geweekt kersen rookhout
Instructies
Voorbereiding (avond van te voren)
- Meng in een emmer de ingrediënten voor de pekel. Voeg de kippen vleugels toe. Pekel ongeveer 2,5 tot 3 uur. Niet te lang om te voorkomen dat het te zout wordt.
- Haal de kippen vleugels uit de pekel en dep ze droog. Leg ze in een bak en bestrooi met de de rub. Zorg ervoor dat de vleugels allemaal met de rub bedekt zijn. Zet ze een nacht in de koelkast, zodat de rub in kan trekken en de kip kan drogen.
Bereiding
- Bereid de BBQ voor op in-direct grillen met een temperatuur van 150°C.
- Maak onder tussen de saus. Fruit hiervoor in een steelpannetje de knoflook en ui. Voeg de basterd suiker toe. Roer door en voeg de overige ingrediënten voor de saus toe. Laat alles een paar minuutjes zachtjes in koken tot een mooie saus.
- Als de BBQ op temperatuur is strooi dan het geweekte rookhout op de kolen en rook de kippenvleugels ongeveer 45 minuten.
- Haal ze van de BBQ en meng ze door de saus, zodat de vleugels goed bedekt zijn met de bbq saus.
- Zet de BBQ om naar direct grillen met een temperatuur van 180°C en Grill de kippen vleugels aan beide kanten. En smullen maar. Je kan ze eventueel nog extra insmeren met de saus.