Appelmoes
Appelmoes van de BBQ met een vleugje kaneel.
Ingrediënten
Voor de appelmoes
- 1 kg Jonagold appels
- 30 gr Suiker
- 1 stokje Kaneel
- 1 th Kaneelpoeder
- 50 ml Water
Benodigdheden
- 1 Dutch Oven
Instructies
Voorbereiding
- Bereid de BBQ voor op in-direct grillen met een temperatuur van 180°C.
- Zet op het rooster de Dutch Oven, zodat deze kan opwarmen.
- Schil ondertussen de appels, verwijder de klokhuizen en snij alles in stukjes van +/- 1cm.
Bereiding
- Doe het water in de Dutch Oven samen met de appelstukjes, suiker en het kaneelstokje en breng het geheel aan de kook.
- Roer alles regelmatig om dit om aanbranden te voorkomen. Laat alles een minuutje of 30 pruttelen. Als alle stukjes tot moes zijn gekookt, mag de Dutch Oven van de BBQ.
- . Verwijder het kaneelstokje en prak alles tot appelmoet. Ik houd er zelf van dat er nog kleine stukjes appel in zitten en niet alles compleet tot moes is. Breng op smaak met de kaneelpoeder.
- Laat de appelmoes afkoelen tot gebruik in de koelkast. Of serveer licht opgewarmd.