Côte de Boeuf met smashed potatoes
Côte de Boeuf met smashed potatoes geserveerd met gegrilde asperges en stroganoff saus.
Ingrediënten
Voor de Côte de Boeuf
- 1100 gr Côte de Boeuf
- 4 el Gepofte knoflookolie zie recept
- 4 el Kookgek Filip All-round smokey rub
Voor de Asperges
- 12 stuks Asperges geschild
- 2 el Kookgek Filip Latin Rub
- 1 el Suiker
- 1 tl Zout
- 2 el olijfolie
Instructies
Voorbereiding
- Smeer de Côte de Boeuf aan beide kanten in met de Gepofte knoflookolie en bestrooi daarna met de all-round Rub. Laat even uurtje intrekken.
- Kook ondertussen de asperges in water met het zout en 1el suiker beet gaar en giet ze af. Zet even weg om af te laten koelen.
- Zodra ze zijn afgekoeld marineer de asperges met 2el olijfolie en 2 el Latin Rub.
- Bereid de BBQ voor op direct grillen met een gietijzeren rooster en een temperatuur van 220 °C.
Bereiding
- Grill de Côte de Boeuf aan beide kanten, zodat er een ruit patroon ontstaat. Haal het vlees van het rooster en bouw de BBQ om naar in-direct grillen met het gewone rooster en een temperatuur van 160°C.
- Leg de Côte de boeuf op het rooster en gaar tot een kern temperatuur van 48-50°C. Pak het vlees met aluminium folie in en laat 10 minuten rusten.
- Bereid de BBQ nu weer voor op direct grillen en grill de asperges rondom.
- Haal het vlees uit de folie en snijd deze in mooi plakken van 1cm dik tegendraads.
- Leg op een bord 3 asperges met daarbovenop 2 plakken Côte de Boeuf. Serveer er smashed patatoes bij (zie recept) en een favoriete saus. Mijn favoriete saus is stroganoff saus.