Wilde zeebaars in zoutkorst
Wilde zeebaars in zoutkorst geserveerd met een spinazie salade en limoen mayonaise.
Ingrediënten
Voor de Wilde Zeebaars:
- 1,3 kg Wilde Zeebaars
- 500 gr Bloem
- 500 gr Grof zeezout
- 300 ml water
- snufje Vers gemalen peper en zout op smaak brengen
- 2 stuks Citroenen
- 2 stuks Limoenen
- 1 bosje Verse dille
- 2 stuks Sjalotten
- 2 stuks Knoflooktenen
Voor de Salade:
- 1 zakje Verse spinazie
- 1 stuk Rode Ui
- 1 ds Frambozen
- 1 blokje Fetta kaas in stukjes gebrokkeld
- 1 ds kiemscheuten
- 1 handje Pijnboompitjes geroosterd
Voor de limoen-mayonaise (+/- 250ml)
- 2 stuks eierdooiers
- 1 stuk Sap van een limoen
- 25 gr Milde dijon mosterd
- 225 ml Zonnebloemolie
Benodigdheden:
- 1 Pizza steen
- 1 Bakpapier
Instructies
Voorbereiden:
- Maak de zeebaars schoon en ont schub hem (vraag dit eventueel aan je visboer).
- Snijd voor de vulling halve plakjes van de limoen en citroenen. Hak de knoflook, sjalot en half bosje dille fijn. Meng alles door elkaar en vul de holte van de zeebaars hiermee.
- Meng voor de zoutkorst in een keukenmachine de bloem, zout en het water tot een mooi deeg.
- Rol met een deegroller het deeg uit in een rechthoek. Snijd een stuk ten grootte van de vis uit plus rondom 3 cm extra en een stuk om over de vis te leggen zodat de vis compleet bedekt is. Maak de randen nat met water en druk de randen goed dicht.
Bereiden:
- Bereid de BBQ voor op indirect grillen met rooster en pizzasteen met een temperatuur van 230°C.
- Bak de zeebaars met zoutkorst in ongeveer 40 minuten gaar tot een kern temperatuur van 68°C is bereikt.
- Snijd de zijkanten los en haal de korst voorzichtig van de vis af.
- Fileer de zeebaars en serveer samen met de vulling van citroen en limoen, de spinazie salade en limoen mayonaise. Je kunt er eventueel een risotto en gegrilde punt paprika bij serveren zie hier voor het recept.
Limoen- mayonaise:
- Meng de dooiers, limoensap en mosterd in een kom door elkaar met een garde.
- Schenk druppelsgewijs al kloppend met de garde of staafmixer olie toe.
- Voeg pas opnieuw olie toe als deze volledig is opgenomen.
- De mayonaise wordt steeds dikker. Schenk er olie bij tot gewenste dikte is bereikt.
- Breng extra op smaak met limoen sap en vers gemalen peper en zout.
Spinazie salade:
- Was de spinazie en klop deze droog in de slacentrifuge.
- Hussel hierna de spinazie en overige ingrediënten voor de salade voorzichtig door elkaar. En besprenkel met een beetje olijfolie en vers gemalen peper en zout.
Recept: Gegrilde punt paprika