Varkenshaas Blues Hog
Varkenshaas gevuld met cheddar kaas, op smaak gebracht met Blues Hog Rub en Blues Hog raspberry chipotle BBQ saus en omwikkeld met Pancetta.
Ingrediënten
- 4 stuks Varkenshaas
- 4 el Blues Hog Sweet & Savory Rub
- 8 el Blues Hog Raspberry Chipotle Sauce
- 1 blokje Cheddar kaas
- 12 plakjes Pancetta lange plakken
- cocktailprikkers
Instructies
- Leg de varkenshaasjes op een snijplank en snijd ze van bovenaf in het midden over de hele lengte tot twee derde in. Vouw de varkenshaasjes open. En hol ze iets uit door aan de linker en rechterzijde klein beetje in te snijden.
- Rub de varkenshaas rondom met de Blues Hog rub.
- Voeg 1el Blues Hog Raspberry Chipotle Sauce in de holte toe.
- Snijd de cheddar kaas in blokjes van 0,5 cm en vul de varkenshaas hiermee.
- Strooi nog een klein beetje rub erover, vouw de varkenshaas dicht en omwikkel met 3 plakken Pancette. Houd dicht doormiddel van een cocktailprikker. Laat de gevulde varkenshaas even een uurtje staan.
- Bereid de BBQ voor op indirect grillen met een temperatuur van 150-160 °C.
- Gaar de varkenshaas tot een kerntemperatuur van 50°C en smeer ze dan rondom in met de Blues Hog Raspberry Chipotle Sauce.
- Gaar de gevulde varkenshaas nu verder tot een kerntemperatuur van 60°C. Haal ze van de BBQ en laat een paar minuten rusten.
- Snijd de varkenshaas in plakken van ca. 1,5 cm en serveer met de Blues Hog Raspberry Chipotle Sauce.
Notities
Gebruikte producten:
Blues Hog Raspberry Chipotle Sauce
Blues Hog Sweet & Savory Rub
Varkenshaas
Blues Hog Raspberry Chipotle Sauce
Blues Hog Sweet & Savory Rub
Varkenshaas