Gegrilde punt paprika
Punt paprika gemarineerd met zeezout-Italiaanse kruiden en op de BBQ gegrild.
Ingrediënten
- 4 stuks Rode punt paprika
- 2 el olijfolie
- 1 el Zeezout met italiaansekruiden
Instructies
- Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten
- Hussel in een bak de gehalveerde paprika’s in met olijfolie en het zout.
- Bereid de BBQ voor op direct grillen met een temperatuur van 160°C.
- Leg de paprika’s met de schil richting de kolen op het BBQ rooster. Sluit de BBQ en controleer om de paar minuten.
- Rooster de paprika’s om en om tot de schil gaat blaren en zwart wordt.
- Haal de paprika’s van het rooster en laat even paar minuutjes afkoelen. Haal het schilletje er voorzichtig af.
- Snijd tenslotte de losse velletjes langs de zijkanten weg, besprenkel de paprika’s met goede olijfolie een strooi er eventueel nog een beetje van de zeezout over.