Patata Brava
Een klassiek Spaans recept is de Patata Brava. Aardappeltjes met een pittige saus.
Ingrediënten
Voor de Patata Brava
- 600 gr Aardappelen
- 1 tl Gerookte zoete paprika poeder
- 1 tl Gerookte (hete) paprika poeder
- 0.25 tl Gedroogde chilipoeder
- 0.5 tl Komijnzaad
- 2 stuks knoflook tenen
- 2 el Rode wijnazijn
- 0.5 stuks Groene peper zaadlijst verwijderd
- olijfolie
- Zout op smaak brengen
Benodigdheden
- 1st Bakpan voor de BBQ
Instructies
Voorbereiding
- Schil en snijd de aardappelen in parten van ongeveer 3cm. Afhankelijk van de grootte van de aardappel is dat vaak de aardappel in vieren snijden zijn. Kook de aardappelen in gezouten water tot deze beet gaar zijn. En laat ze uitlekken in een vergiet.
- Bereid de BBQ voor op in-direct met een temperatuur van 200°C. Met op het rooster een bakpan.
Bereiding
- Bak de aardappelen vervolgens in de bakpan met 3 eetlepels olijfolie tot ze goudbruin zijn. Haal ze dan van de BBQ af.
- Meng de komijnzaad, gedroogde chili en knoflook in een vijzel tot een zachte pasta. Voeg daar de zoete en (hete) paprika aan toe en meng deze goed door de pasta, vervolgt door de rode wijnazijn en meng alles goed door.
- Voeg in kleine beetjes al roerend olijfolie toe tot een gladde een mooie saus ontstaat. Mocht de saus te dik zijn voeg dan een klein beetje water toe aan de saus.
- Snij de groene peper in kleine stukjes en voeg deze bij de aardappelen in de pan en warm deze nog een een paar minuten op.
- Serveer de aardappelen in een schaaltje met daarboven op de brava saus.