Mexicaanse Burger
Hamburger met tortilla chips, guacamole, tomatensalsa en jalapeno
Ingrediënten
Voor de burger:
- 1000 gr Half om half gehakt 1x gedraaid
- 3 el Worcester saus
- 2 el Knoflookpoeder
- 2 tl Gerookte paprikapoeder
- 2 tl chili poeder
- 1 stuk Rode uit gesnipperd
- 0,5 stuk Ei
- 100 gr Panko
- 3 el Mexicaanse kruidenmix
- snufje peper en zout op smaak brengen
Overig:
- 6 stuks Mais Bollen Vers of afbak
- 6 plakjes Cheddar kaas
- 1 zakje Tortilla chips klein
- 1 zakje Sla mix
Voor de tomatensalsa:
- 6 stuks Tomaten in blokjes gesneden
- 1 stuk rode ui gesnipperd
- 2 el Koriander fijn gesneden
- 1 el Tomaten Ketchup
- 1 el BBQ-saus
Voor de zure room:
- 1 stuk Bakje creme fraiche
- 1 stuk Sap van een limoen
- 0,5 stuk Jalapeno fijn gesneden zaadjes verwijderd
Voor de guacamole:
- 0,5 stuk Rode peper fijn gesneden
- 2 stuk Rijpe avocado
- 1 stuk Teenje knoflook
- 1 stuk Sap en schil rasp van 1 limoen
Voor de Maisalade:
- 4 stuks Maiskolven
- 2 el olijfolie
- 2 el Mayonaise
- 60 gr Geraspte Parmezaansekaas
- 4 stuks Bosuitjes in ringen gesneden
- 2 el Koriander fijngesneden
- 0,5 stuk Jalapeno fijn gesneden zaadjes verwijderen
- 2 stuks Teentjes knoflook fijngehakt
- 1 Rasp van 1 limoen
- 1tl Chilipoeder
Instructies
Burgers voorbereiden:
- Meng voor de burgers het vlees en de rest van de ingrediënten door elkaar. Maak 6 hamburgers (liefst met een hamburger pers) en zet deze tot gebruik in de koelkast. Laat voor het grillen de burgers wel even op kamer temperatuur komen.
Maissalade bereiden:
- Bereid de BGE voor op direct grillen met een temperatuur van 160°C. Wrijf de maiskolven in met olijfolie en bestrooi met gemalen peper en zout. Grill de maiskolven ongeveer 10 minuten zodat deze rondom gaar zijn en haal ze van de BGE. Snijd met een mes de maiskorrels van de kolf en laat even afkoelen. Meng hierna de maiskorrels met de overige ingrediënten voor de mais salade en zet in de koelkast tot serveren.
Guacamole bereiden:
- Prak de avocado’s fijn en meng deze met de overige ingrediënten. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Tomatensalsa bereiden:
- Meng alle ingrediënten voor de tomatensalsa door elkaar.
Zure room saus bereiden:
- Meng alle ingrediënten voor de zure room saus door elkaar.
Hamburger bereiden:
- Laat de temperatuur van de BBQ op lopen naar 190°C. Als je vers gebakken maisbollen gebruikt, hoef je deze alleen maar open te snijden en het binnenste gedeelte licht dicht te schroeien. (bij afbakbroodjes eerst even volgens de verpakking in de oven bereiden)
- Bak de burgers om en om tot ze medium rare zijn (of verder naar eigensmaak). Leg hierna een aluminium roosterbakje met per burger een portie tortillachips met daarop een plak cheddarkaas. Verwarm deze tot de kaas is gesmolten en haal van de BBBQ.
- Nu kan het bouwen beginnen. Leg op een bord de onderkant van het broodje. Smeer hier een flinke laag van de zure room saus op, vervolgt met een handje sla, 2el maissalade, de gegrilde Burger, 2 el van het tomatensalsa, 2 el van de guacamole, nog beetje van de zure room saus en de tortillachips met gesmolten cheddar kaas. Plaats nu het bovenste deel van het broodje en serveer er nog wat van de maissalade bij.