Kippendijencake
Langzaam gegaarde kippendijencake met een frisse salade.
Ingrediënten
Voor de kippendijencake:
- 1000 gr Kippendijen filet
- 300 gr Ontbijtspek
- 4 el Kookgek Filip kippenrub
- 250 gr Champignons
- 1 stuk Rode paprika
- 1 stuk Ui
- 2 stuk Knoflookteentjes
- 100 ml BBQ-saus
Benodigdheden:
- 1 Cake blik
- 1 Hand kersenhout rooksnippers geweekt in water
Instructies
Kippendijencake voorbereiden:
- Snijd de champignons, uien en paprika grof en hak de knoflook fijn.
- De kippendijen mogen in blokjes gesneden worden. Meng door het gesneden kippendijen vlees 3 el van de Rub.
- Bedek een cakeblik trapsgewijs met ontbijtspek. Begin hiervoor in het midden en werk naar buiten toe. Het spek hoort ruim over het blik te vallen, zodat je hem straks kunt dicht vouwen.
- Bestrooi de bodem met rub en smeer er een beetje BBQ saus over. Leg vervolgens een laagje groenten, laagje kippendij, laagje groenten en een laagje kippendij. Vouw het ontbijtspek dicht, berstooi met een beetje rub en smeer er wat BBQ saus op.
Kippendijencake bereiden:
- Bereid de BBQ voor op indirect garen met een temperatuur van 110 tot max. 120°C.
- Zet de kippendijencake op het rooster en gaar tot een kerntemperatuur van 55°C.
- Giet het vocht af in een pannetje, voeg een flinke scheut BBQ saus toe en laat rustig inkoken tot een mooie dikke glaze ontstaat.
- Haal de cake uit het blik en smeer hem in met de BBQ saus en gaar deze door op het rooster tot een kerntemperatuur is bereikt van 80°C. Er mag eventueel een handje kersen rookhout op de heten kolen worden gestrooid.
- Haal de cake van het rooster en smeer hem in met de glaze.
Serveren:
- Ik heb er een frisse salade van jonge veldslaatjes en kiemscheuten met een dressing van limoen bij geserveerd.
Recept is na een idee van: melebest.nl