Kippendijencake

Kippendijencake

Langzaam gegaarde kippendijencake met een frisse salade.
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 6 uur
Totale tijd 6 uur 45 minuten
Gang Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken BBQ
Porties 6 Personen

Ingrediënten
  

Voor de kippendijencake:

  • 1000 gr Kippendijen filet
  • 300 gr Ontbijtspek
  • 4 el Kookgek Filip kippenrub
  • 250 gr Champignons
  • 1 stuk Rode paprika
  • 1 stuk Ui
  • 2 stuk Knoflookteentjes
  • 100 ml BBQ-saus

Benodigdheden:

  • 1 Cake blik
  • 1 Hand kersenhout rooksnippers geweekt in water

Instructies
 

Kippendijencake voorbereiden:

  • Snijd de champignons, uien en paprika grof en hak de knoflook fijn.
  • De kippendijen mogen in blokjes gesneden worden. Meng door het gesneden kippendijen vlees 3 el van de Rub.
  • Bedek een cakeblik trapsgewijs met ontbijtspek. Begin hiervoor in het midden en werk naar buiten toe. Het spek hoort ruim over het blik te vallen, zodat je hem straks kunt dicht vouwen.
  • Bestrooi de bodem met rub en smeer er een beetje BBQ saus over. Leg vervolgens een laagje groenten, laagje kippendij, laagje groenten en een laagje kippendij. Vouw het ontbijtspek dicht, berstooi met een beetje rub en smeer er wat BBQ saus op.

Kippendijencake bereiden:

  • Bereid de BBQ voor op indirect garen met een temperatuur van 110 tot max. 120°C.
  • Zet de kippendijencake op het rooster en gaar tot een kerntemperatuur van 55°C.
  • Giet het vocht af in een pannetje, voeg een flinke scheut BBQ saus toe en laat rustig inkoken tot een mooie dikke glaze ontstaat.
  • Haal de cake uit het blik en smeer hem in met de BBQ saus en gaar deze door op het rooster tot een kerntemperatuur is bereikt van 80°C. Er mag eventueel een handje kersen rookhout op de heten kolen worden gestrooid.
  • Haal de cake van het rooster en smeer hem in met de glaze.

Serveren:

  • Ik heb er een frisse salade van jonge veldslaatjes en kiemscheuten met een dressing van limoen bij geserveerd.
Trefwoord Low and slow, Kip

Recept is na een idee van: melebest.nl

1_Groenten_snijden
2_Cakeblik_bekleden_met_spek
3_Cakeblik_vullen
4_kippendijencake_dichtvouwen
5_kippendijencake_gereed_voor_bakken
6_op_de_BBQ-zetten
7-kippendijencake_insmeren
8_Glaze_maken
9_kippendijencake_gereed
10_Kippendijencake_gerecht
previous arrow
next arrow
1_Groenten_snijden
2_Cakeblik_bekleden_met_spek
3_Cakeblik_vullen
4_kippendijencake_dichtvouwen
5_kippendijencake_gereed_voor_bakken
6_op_de_BBQ-zetten
7-kippendijencake_insmeren
8_Glaze_maken
9_kippendijencake_gereed
10_Kippendijencake_gerecht
previous arrow
next arrow

 

Gerelateerde producten

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.