Groenten Quiche
Groenten Quiche met verschillende kaassoorten en jalapeno peper.
Ingrediënten
Groenten quiche
- 1 stuk Courgette
- 1 stuk Rode puntpaprika
- 1 stuk gele puntpaprika
- 1 stuk Prei
- 2 stuks Tomaten
- 2 stuks Rode Ui
- 2 stuks Tenen knoflook
- 1 stuk Groentebouillonpoeder tablet
- 6 stuks Bladerdeeg velletjes
- 2 el Bloem
- 2 el olijfolie
- 100 gr Fetta kaas
- 1 zakje Geraspte jong-belegen kaas
- 1 handje Jalapeno peper gesneden uit zuur
- 4 stuks Eieren
- 125 ml Zure Room
- snufje Peper en zout gemalen Op smaak brengen
- 1 el Fijn gehakte verse tijm
Benodigdheden:
- 1 Deegroller
- 1 Quiche vorm
Instructies
Voorbereidingen
- Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat de plakjes ontdooien.
- Bereid ondertussen de BBQ voor op in-direct grillen met een temperatuur van 200°C.
- Maak de groente schoon en snijd de courgette in stukjes en puntpaprika’s in reepjes. Snijd de prei in halve ringen. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Bereiding:
- Bak in een hapjes- of braadpan met de olijfolie de courgette, puntpaprika, prei, ui en knoflook +/- 5 minuten op hoge temperatuur. Voeg de tomaat, kruiden en groentebouillontablet toe en roerbak 3 minuten op middelhoge temperatuur.
- Laat de groente afkoelen. Bestuif ondertussen het aanrecht met bloem, leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol deze uit tot een deegplak die groot genoeg is om de quiche vorm mee te bekleden.
- Klop de eieren los met de zure room en breng op smaak met peper. Meng dit met het groentemengsel en schep dit in de quiche vorm. Verdeel de overige fetakaas hierover en bedek met de geraspte kaas en jalapeno peper.
- Plaats de quiche vorm op het rooster en bak de quiche in +/- 45 minuten goudbruin en gaar.
- Serveer er een heerlijk stuk gegrild vlees bij. Bijvoorbeeld de Bavette Iers Grass fed.
Notities