Gegrilde bavette
Gegrilde bavette met een marinade van gepofte knoflookolie
Ingrediënten
Voor het vlees:
- 1000 gr Bavette
- Snufje Vers gemalen peper en zout
Voor de gepofte knoflookolie:
- 2 stuks Bollen knoflook
- 1 scheut olijfolie
- snufje peper en zout
Benodigdheden:
- 1 Gietijzeren rooster
- 1 Aluminiumfolie
Instructies
Gepofte knoflookolie bereiden:
- Bereid de BBQ voor op in-direct grillen met een temperatuur van 180-200°C.
- Snijd het bovenste deel van de knoflook af. Je hoeft de knoflook niet te pellen. De teentjes dienen wat vrij komen te liggen. Leg de bol knoflook op een stukje aluminiumfolie. Schenk een beetje olijfolie over de bol knoflook en strooi wat zout en peper over de bol knoflook. Vouw nu het aluminiumfolie dicht.
- Gaar de knoflook in de BBQ voor ongeveer een 45 minuten tot een uur. De knoflook moet zacht zijn geworden. Als de knoflook gaar is kun je een teen knoflook makkelijk uit de bol verwijderen door van onderaan de teen een beetje de duwen. De knoflook komt dan naar boven. Haal de tenen knoflook eruit en meng samen met olijf olie in een bakje.
Bavette grillen:
- Bereid de BBQ voor op direct grillen met een temperatuur van 200°C.
- Bestrooi de Bavette met peper en grof zeezout (laat even 30 minuten intrekken) en leg op het rooster.
- Smeer beide kanten lekker dik in met de gepofte knoflook olie. Door de olie kunnen er vlammen ontstaan maar dit is niet zo erg. Sluit om te doven de deksel van de BBQ.
- Grill de Bavette tot een kern temperatuur van 38 graden en smeer beide kanten nogmaals in met de gepofte knoflookolie.
- Ga vervolgens over naar in-direct grillen op 160°C graden. Gaar tot een kern temperatuur van 45 graden en laat 10 minuten rusten in de aluminium folie. Smeer nog een keer in met de gepofte knoflook olie en snijd er mooie plakken van (tegendraads trancheren).
- Serveer er eventueel een lekkere chimichurri saus bij. Zie recept!
Notities
Recept: Chimichurrie