Flippies Smul Burger
Kookgek Filip's Burger op een Italiaanse bol met gebakken ui en spek.
Ingrediënten
Voor de Burger
- 750 gr Half om half gehakt 1x gedraaid
- 3 el Worcestersaus
- 2 el knoflookpoeder
- 2 tl Gerookte paprikapoeder
- 2 tl Grove chilipoeder
- 1 stuks Rode ui gesnipperd
- 0,5 stuks Ei
- 100 gr Panko
- 1 tl Piri-piri kruiden
- 1 snufje Peper en zout op smaak brengen
Overige
- 4 stuks Italiaansebol
- 2 stuks Rode ui in ringen gesneden
- 4 stuks Plakken cheddarkaas
- 4 stuks Ronde plakken ontbijtspek langzaam krokant gebakken
- 8 stuks Plakjes augurk
- 4 stuks Handjes ijsbergsla
- 2 stuks Tomaten in plakken gesneden
- 4 el Grate Goods Red BBQ saus
- 2 el Grate Goods California hot BBQ saus mag meer naar eigen smaak
- 4 el Mayonaise
- 2 el Olijfolie
Instructies
Burger voorbereiden
- Kneed alle ingrediënten voor de burgers door elkaar. Maak hiervan 4 hamburgers van 200 gram (liefst met een hamburger pers).
Spek bakken
- Optie 1: Leg op een bakplaat met bakpapier de plakken spek en bak deze in een voorverwarmde oven van 160°C. Laat de spekplakken rustig bruin en krokant worden. Als de spek klaar is even op een stukje keukenrol uit laten lekken.
- Optie 2: Je kunt dit ook op de BBQ doen. Hiervoor dien je de BBQ eerst klaar te maken op indirect grillen met een temperatuur van 160°C. Plaats een druippan met rooster en het spek. Laat het spek mooi bruin/krokant worden. Haal het spek van de BBQ en laat deze op keukenpapier uitlekken.
Burger bereiden
- Bereid de BBQ voor op direct grillen met een temperatuur van 200°C en zet op het rooster een skillet met de olijfolie. Bak hierin de uien tot ze mooi bruin zijn. Haal ze uit de skillet en laat ze even uitlekken.
- Bak ondertussen de Italiaanse bollen af volgens verpakking in de oven. (of gebruik verse bollen)
- Haal de skillet van de BBQ en plaats de burgers. Grill de burgers om en om tot ze medium rare zijn. Leg er nu een minuutje de kaas op en haal ze van de grill.
- Nu kunnen we de burger gaan bouwen. Leg op een bord de onderkant van het broodje met daarop 1el mayonaise, 1 handje sla, 2 schijfjes augurk, 2 plakken tomaat. Plaats nu de burger, 1 el grate good red en ½ el grate goods hot, de gebakken spek en ui en sluit af met de bovenkant van het broodje. (meer saus mag natuurlijk altijd) En smullen maar!