Costa Brava Burger
Costa Brava Burger
Ingrediënten
Voor de burger:
- 750 gr Half om half gehakt 1x gedraaid
- 3 el Worcester saus
- 2 el Knoflookpoeder
- 2 tl Gerookte paprika poeder
- 2 tl Grove chili poeder
- 1 stuks rode ui gesnipperd
- 1/2 stuks Ei
- 100 gr Panko
- 1 tl Piri-piri kruiden
- snufje peper en zout Op smaak brengen
Overige:
- 4 stuks Hamburger buns (met of zonder sesam zaadjes)
- 1 stuk Rode uit in ringen gesneden
- 4 plakjes Jong belegen kaas (leerdam)
- 8 plakjes Ontbijtspek langzaam krokant gebakken
- 8 plakjes Komkommer
- 4 handjes Slamix (handje per burger)
- 2 stuks Tomaten in plakjes gesneden
Brava saus (zie recept Patata Brava)
- scheut Brava saus zie recept Patata brava
- scheut Ketchup
Aioli / Knoflooksaus
- 6 el Romige mayonaise
- 2 stuks Teentjes knoflook
- 1 stuks Rasp van 1 limoen
- 2 el Olijfolie extra vergine
- 1 tl Mosterd
- snufje peper en zout Op smaak brengen
Instructies
Burgers bereiden:
- Kneed alle ingrediënten voor de burgers door elkaar. Maak hiervan 4 hamburgers van 200gram (liefst met een hamburger pers).
Brava saus bereiden:
- Maak de Brava saus door een flinke scheut ketchup en Brava saus te mengen. Proef even om de scherpte te bepalen. (minder scherp iets meer ketchup)
Aioli / knoflooksaus bereiden:
- Voor de aioli/knoflooksaus kunt je alle ingrediënten met elkaar mengen en op smaak brengen met de peper en zout.
Spek bakken:
- Optie 1: Leg op een bakplaat met bakpapier de plakken spek en bak deze in een voorverwarmde oven van 160°C. Laat de spekplakken rustig bruin en krokant worden. Als de spek klaar is even op een stukje keukenrol uit laten lekken.
- Optie 2: Je kunt dit ook op de BGE doen. Hiervoor dien je de BGE eerst klaar te maken op indirect grillen met een temperatuur van 160°C. Plaats op het rooster de bakplaat met bakpapier en spek en laat ze mooi bruin/krokant worden. Haal de spek van de BGE en laat deze op keukenpapier uitlekken.
Hamburgers Grillen:
- Bereid nu de BGE / BBQ voor op direct grillen met een temperatuur van 180°C. Grill de burgers om en om tot ze medium rare zijn. Leg er een minuutje de kaas op en haal ze van de grill.
- Rooster de buns aan, zodat het vocht niet in het broodje kan dringen.
- Leg op een bord de onderkant van de bun met daarop aioli, sla, komkommer en de uitgebakken spek, de burger, Costa Brava saus (lekker royaal), gesneden rode ui, tomaat en de bovenkant van de Bun.
- Serveer er een glas Sangria bij. En je voelt je op vakantie aan de Costa Brava.