Burger Deluxe
Gegrilde Hanburger van dry-aged wagyu vlees met groene asperges en truffel mayonaise.
Ingrediënten
Voor de burger:
- 650 gr Dry-aged Wagyu 1x gedraaid
- 2 el Worcester saus
- 1 stuk Rode ui gesnipperd
- 0,5 stuk Ei
- 100 gr Panko
Overige:
- 4 stuks Brioche Buns
- 16 stuks Groene Asperges
- 1 bakje Bospaddenstoelen mix gesneden
- 2 stuks Rode ui in ringen gesneden
- 1 stuk Vleestomaat
- 0.5 el Groene pesto
- 4 plakjes Cheddar kaas
- 500 gr Zoete aardappel friet
- 6 el Truffel mayonaise
Benodigdheden:
- 1 Grillpan met gaatjes
- 1 Gietijzeren bakpan
- 1 Hamburger pers
Instructies
Burgers voorbereiden:
- Meng voor de burgers het vlees, de gesnipperde rode ui, 1/2 ei, 100 gram panko en 1el worcestersaus door elkaar
- Maak hier 4 hamburgers van (liefst met een hamburger pers).
Tomaat marineren:
- Snijd de tomaat in 4 plakken en marineer deze met groene pesto. Hoeveelheid pesto naar eigen smaak.
BBQ voorbereiden:
- Steek de BGE aan en laat de temperatuur oplopen tot 180 graden.
Burger bereiden:
- Plaats het rooster en bak met een gietijzeren pan de champignons mix en uien ringen licht bruin. Zet ze apart en leg de burgers op de grill.
- Bak de burgers om en om tot ze medium rare zijn. Leg er een minuutje de cheddar kaas op en haal ze van de grill.
- Grill nu de asperges gaar (kan eventueel met een grillpan met gaatjes) en schroei snel de buns aan, zodat het vocht niet in het broodje kan. Nu kan het bouwen beginnen.
- Leg op een bord de onderkant van de bun. Smeer hier een flinke laag truffel mayonaise op en bestrooi met de mix van champignon en ui. Leg vervolgens de tomaat er op gevolgd door 4 asperges. Plaats nu de burger en het bovenste deel van de Bun en serveer met zoete aardappel friet.