Short Ribs

Recept Afdrukken
Short Ribs
De kookgek Filip Short Ribs zijn geïnjecteerd en gerubt met de Angus & Oink “Dirty Cow”.
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 14 uur
Passieve Tijd 12 uur marineren
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de short rib
  • 2,4 kg Short Ribs
  • 8 el Angus & Oink “Dirty Cow”
Voor het injecteren
  • 3 el Appelazijn
  • 1 el Angus & Oink “Dirty Cow”
  • 4 el Chilisaus
  • 1 el Mosterd
  • 1 el worcestersaus
  • 3 el Whiskey
Voor de spuitfles
  • 400 ml appelsap
  • 150 ml Whiskey
  • 100 ml Appelazijn
Overige
  • Aluminium folie of slagerspapier
  • 600 ml appelsap
  • 2 stuks kersen rookchunks
  • roomboter
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 14 uur
Passieve Tijd 12 uur marineren
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de short rib
  • 2,4 kg Short Ribs
  • 8 el Angus & Oink “Dirty Cow”
Voor het injecteren
  • 3 el Appelazijn
  • 1 el Angus & Oink “Dirty Cow”
  • 4 el Chilisaus
  • 1 el Mosterd
  • 1 el worcestersaus
  • 3 el Whiskey
Voor de spuitfles
  • 400 ml appelsap
  • 150 ml Whiskey
  • 100 ml Appelazijn
Overige
  • Aluminium folie of slagerspapier
  • 600 ml appelsap
  • 2 stuks kersen rookchunks
  • roomboter
Instructies
  1. De short ribs ontdoen van het vet en het vlies aan de bovenkant van het vlees. Verwijder ook het vlies aan de holle kant.
  2. Blender alle ingrediënten voor het injecteren. Injecteer voorzichtig de short ribs bij het dikke gedeelte van het vlees.
  3. Rub hierna het vlees goed in met de Angus & Oink “Dirty Cow” Rub en laat een nacht in de koelkast staan.
  4. Laat de gerubde short ribs eerst op kamer temperatuur komen voordat ze op de BBQ gaan.
  5. Bereid de bbq voor op indirect grillen met een temperatuur van 100℃.
  6. Zodra de BBQ op temperatuur is plaats 2 stukken rookchunks kersen op de kolen.
  7. En zodra deze beginnen te roken plaats de short ribs op de bbq met daaronder een lekbak gevuld met appelsap.
  8. Gaar de short ribs tot een kern temperatuur van 78℃. Vergeet ze niet elk uur goed in te spuiten.
  9. Pak de short ribs nu in met aluminium folie of slagers papier en paar kleine blokjes roomboter en gaar verder tot 90 - 92℃ kern temperatuur.
  10. Haal de short ribs van de BBQ en pak ze opnieuw in met aluminium folie (liefst dubbel) en laat zeker een uurtje rusten.
  11. Nu is het tijd om ze te snijden en echt enorm te gaan genieten. Ik heb er baked beans en een gepofte aardappel bij geserveerd en voor de pit pickled jalapeno.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Video van resultaat

Producten


Delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.