Broodje Pulled Chicken
Broodje Pulled Chicken, een echte klassieker!
Ingrediënten
Voor de Kip
- 2 kg kippendij met vel en bot
- 80 gram italiaanse kruiden
- 2 liter appelsap
- 1 bakje american colesalad
- 12 stuks turkse broodjes
- 5 handen appel rooksnippers geweekt Maak hier 2x rookbommetje van
Voor de Pekel (1 dag voor bereiding)
- 200 gram zeezout
- 200 gram basterd suiker
- 30 ml tabasco
- 3 liter water
- 4 stuks knoflook tenen
- 3 stuks rode ui gesneden
Voor het inspuiten
- 1 flesje radler bier
- 1 scheutje Balsamico azijn
- 1 scheutje olijfolie
Voor de Saus
- 300 ml Smokey BBQ saus
- 1 stuks rode ui gesnipperd
- 2 stuks tenen knoflook fijn gehakt
- 1 scheutje worchestersaus
- 0,5 stuks limoen uitgeperst
Benodigdheden
- 1 bak voor het pekelen
- 1 bak voor het pullen
- 1 spuitfles
- 2 stukken aluminiumfolie t.b.v. rookbom
Instructies
Kippendijen pekelen
- Los in een grote bak of emmer het zout op met het water. Voeg de andere ingrediënten erbij en meng het geheel. Laat de kippendijen een nacht hierin pekelen.
- Dep de kip goed droog en bestrooi met Italiaanse kruiden.
BBQ voorbereiden
- Steek intussen de BGE aan met de conveggtor en verwarm tot 70 graden.
- Maak met aluminium folie 2 pakketjes met de rooksnippers en prik er gaatjes in. Leg de 2 pakketjes op de kolen en plaats de conveggtor terug .
Bereiden van de kip
- Zet de lekbak met appelsap gevuld erop en plaats het rooster met de kip erop. Breng de temperatuur tot max. 85 graden en gaar de kip tot een kerntemperatuur van 87 graden. Dit duurt ongeveer 10 tot 12 uur.
- Spuit de kip om de 2 uur flink in met de mix van radler en balsamico azijn.
- Fruit ondertussen de ui aan in een steelpannetje. Voeg de overige ingrediënten toe en laat paar minuutjes inkoken. Voeg eventueel peper en zout toe.
- En nu komt het leuke werk. Als de kip de kerntemperatuur bereikt heeft kan het pullen beginnen. Voeg hierna de saus toe en roer door elkaar.
- Serveer op een Turks broodje met een beetje american colesalad en garneer met rode ui. Bon apetit.
Notities