Ga terug

Rib Roast Black Gold

Ribroast gerubt met Angus & Oink – Black Gold en geserveerd met gegrilde groenten.
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Rubben 12 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion
Porties 6 Personen

Equipment

  • 1 Gietijzeren rooster
  • 1 Plate setter
  • 1 Temperatuurmeter

Ingrediënten
  

Voor de Rib Roast

  • 1200 gr Rib Roast
  • 4 el Olijfolie
  • 6-8 el Angus & Oink – Black Gold
  • 1 handje Whisky rookchips

Instructies
 

Voorbereiding

  • Smeer de Rib Roast aan beide kanten in met de olijfolie en bestrooi daarna met de Angus & Oink – Black Gold. Laat een nachtje intrekken.

Bereiding

  • Haal de ribroast uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Bereid de BBQ voor op direct grillen met een gietijzeren rooster en een temperatuur van 220 °C.
  • Grill de Rib Roast aan beide kanten, zodat er een ruit patroon ontstaat. Haal het vlees van het rooster en bouw de BBQ om naar in-direct grillen en een temperatuur van 160°C. Strooi de rookchips op de hete kolen.
  • Leg de Rib Roast op het rooster en gaar tot een kern temperatuur van 48-50°C. Pak het vlees met aluminium folie in en laat 10 minuten rusten.
  • Haal het vlees uit de folie en snijd deze in mooi plakken van 1cm dik tegendraads.
  • Serveer er je favourite gegrilde groeten bij.
    Ik heb gegrilde courgette gamarineerd met Angus & Oink Rubba Rubba gedaan en gekarameliseerde rode ui. Als saus een romige groenepepersaus.
Trefwoord Rib Roast, Angus & Oink - Black Gold