Rib Roast Black Gold
Ribroast gerubt met Angus & Oink – Black Gold en geserveerd met gegrilde groenten.
Voorbereidingstijd 45 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Rubben 12 uur uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion
1 Gietijzeren rooster
1 Plate setter
1 Temperatuurmeter
Voor de Rib Roast
- 1200 gr Rib Roast
- 4 el Olijfolie
- 6-8 el Angus & Oink – Black Gold
- 1 handje Whisky rookchips
Bereiding
Haal de ribroast uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Bereid de BBQ voor op direct grillen met een gietijzeren rooster en een temperatuur van 220 °C.
Grill de Rib Roast aan beide kanten, zodat er een ruit patroon ontstaat. Haal het vlees van het rooster en bouw de BBQ om naar in-direct grillen en een temperatuur van 160°C. Strooi de rookchips op de hete kolen.
Leg de Rib Roast op het rooster en gaar tot een kern temperatuur van 48-50°C. Pak het vlees met aluminium folie in en laat 10 minuten rusten.
Haal het vlees uit de folie en snijd deze in mooi plakken van 1cm dik tegendraads.
Serveer er je favourite gegrilde groeten bij.Ik heb gegrilde courgette gamarineerd met Angus & Oink Rubba Rubba gedaan en gekarameliseerde rode ui. Als saus een romige groenepepersaus.
Trefwoord Rib Roast, Angus & Oink - Black Gold