Tortilla met gebakken gamba's
Gegrild en gevulde Tortilla, geserveerd met gebakken gamba's.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Marineren 2 uur uur
Gang Voorgerecht, Tussengerecht
Keuken Fusion
- 4 stuks Tortilla's medium groot
- 1 zakje Geraspte Mexicaanse kaas mix
- 1 stuk Beker zure room (Crème fraîche)
- 1 stuk Eetrijpe avocado in dunne plakjes gesneden
- 3 el Angus & Oink Pigasus
- 4 el Olijfolie
- 500 gr Garnalen rauw gepeld ontdarmd
- 1.5 el Angus & Oink Rubba Rubba
- 2 stuks knoflooktenen fijngehakt
- handje gesneden peterselie en bieslook om te garneren
Marineer de gamba's een uurtje of 2. Doe hiervoor de gamba's in een schaal samen met 2el olijfolie, de gesneden knoflook, de Rubba rubba rub en hussel alles.
Maak ondertussen de wraps.
Leg hiervoor een tortilla op je werkblad en smeer in met Crème fraîche.Beleg een helft met de avocado en compleet met de kaasrasp. Strooi er Angus & Oink Pigasus rub overheen. Vouw de tortilla dubbel en druk licht aan. Smeer beide kanten in met een beetje olijfolie.
Bereid de BBQ voor op direct grillen met een temperatuur van 180-200°C.
Plaats een pan op het rooster en bak hierin de gamba's gaar. Zet als ze gereed zijn apart in een bakje.
Leg nu de gevulde tortilla's op het rooster.
Grill kort aan beide kanten tot ze aan elke kant licht bruin zijn . (let op dit gaat vrij snel)
Haal de tortilla’s van de BBQ.
Snijd elke tortilla in drie gelijke punten.
Leg per persoon 2 tortilla puntjes op een bordje, serveer er de gebakken gamba's en wat gesneden peterselie & bieslook bij.
Trefwoord Tortilla, cheddar kaas, avocado, Angus & Oink Rubba Rubba, Angus & Oink Pigasus