Ga terug

Gegrilde entrecote

Gegrilde entrecote geserveerd met Hasselback Aardappelen en pepersaus.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Marineren 12 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

  • 1000 gr Entrecote 1 stuk
  • 2 el Angus & Oink Rubba Rubba
  • 2 el Angus & Oink “Dirty Cow”
  • 2 el Olijfolie
  • 1 bakje Jumbo Oven Hasselback Aardappelen 450g bereiden volgens verpakking (kan op de BBQ)
  • 1 handje Smokey Olive Wood Vuurkruiden fire spices
  • 4 el Blues Hog Smokey Mountain Sauce

Instructies
 

Voorbereiding (avond van te voren)

  • Wrijf de entrecote goed in met de olijfolie, strooi beide rubs rondom erover en zet een nacht in de koelkast. (kom je met 2el tekort dan meer gebruiken)

Bereiding

  • Haal de entrecote voor bereiding uit de koelkast en laat hem op kamer temperatuur komen.
  • Bereid de BBQ voor op direct grillen met een gietijzeren rooster en een temperatuur van 200°C.
  • Als de tremperatuur is bereikt, strooi dan de vuurkruiden op de hete kolen en plaats de entrecote op het rooster. Grill met dicht deksel beide kanten. (Ik grill altijd aan 1 kant een ruit patroon.)
  • Haal de entrocote uit de BBQ.
  • Bereid de BBQ nu voor op in-direct grillen met een temperatuur van 160-180°C.
  • Plaats de entrecote terug op het rooster. Zet het bakje met Hasselback aardappelen erbij en gaar de entrecote tot een kern temperatuur van 46°C.
  • Smeer de entrecote rondom in met de Blues Hog Smokey Mountain Sauce en gaar tot een kern temperatuur van 50°C.
  • Haal de entrecote van de BBQ en laat even rusten in aluminium folie tot een kern temperatuur van 52°C. Ondertussen laat je het bakje met de Hasselback aardappelen nog op de BBQ staan.
  • Als de temperatuur is bereikt, snijd dan het vlees en serveer er de Hasselback aardappelen bij. Ik heb er ook nog een pepersaus bij geserveerd.
Trefwoord hasselback aardappelen, Pepersaus, Angus & Oink Rubba Rubba, Angus & Oink “Dirty Cow”, Entrecote