Ga terug

Speenvarkenham

Speenvarkenham geserveerd met op hooi gerookte asperges en gebakken krieltjes
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Marineren 12 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion
Porties 6 Personen

Equipment

  • 1 Lekbak

Ingrediënten
  

  • 1200 gr Speenvarkenham zonder been
  • 5 el Kookgek Filip Pork&Ribs rub
  • 5 el Maille Dijonnaise
  • 5 el Maple syrop

Zie voor de ingredienten ''gerookte asperges'' het recept.

    Instructies
     

    • Rub de speenvarkenham een avond van te voren rondom.
    • Bereid eerst de asperges. (zie recept via link)
    • Zodra de asperges gereed zijn, maak je ze schoon en verpak ze in aluminiumfolie.
    • Bereid nu de BBQ voor op indirect grillen met een temperatuur van 140°C.
    • Plaats op het rooster een lekbak en leg de gerubde speenvarkenham op het rooster. Gaar deze tot een kerntemperatuur van ca. 58°C.
    • Maak ondertussen de sirooplak, door de mosterd en maple syrop te mengen.
    • Zodra de ham de kerntemperatuur van 58°C heeft bereikt smeer dan elke 10-15 minuten de ham rondom in met het mengsel. Doe dit tot een kern temperatuur van 65-70°C.
    • Pak de ham nu in met aluminiumfolie en laat een minuut of 15-20 rusten.
    • Warm onderstussen de asperges nog even op en bak de krieltjes.
    • Snijd de speenvarkenbeenham in mooie plakken.
    • Serveer de speenvarkenham met de gerookte asperges, gebakken krieltjes en eventueel Grate Goods carolina mustard sauce.
    Trefwoord speenvarkenham, mosterd, Kookgek Filip pork & ribs rub