Ga terug

Burger camembert en appel

Hamburger bereid met camembert en appel en aioli.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ, Frans
Porties 6 Personen

Ingrediënten
  

Voor de burger:

  • 1000 gr Half om half gehakt 1x gedraaid
  • 3 el Worcester saus
  • 1 el Knoflookpoeder
  • 1 el Gerookte chili poeder
  • 1 el Grof gemalen zout
  • 1 el Grof gemalen peper
  • 1 stuk Rode Ui fijn gesneden
  • 1 stuk Ei
  • 100 gr Panko

Overige:

  • 6 stuks Hamburger buns met of zonder sesam zaadjes
  • 1 stuk Appel in Partjes gesneden
  • 60 gr Veldsla
  • 1 stuk Camembert
  • 1 bakje Aioli (zie recept)

Instructies
 

BBQ voorbereiden:

  • Bereid de BBQ voor op direct grillen met een temperatuur van 190°C.

Burgers bereiden:

  • Kneed alle ingrediënten voor de burgers door elkaar. Maak hiervan 6 hamburgers (liefst met een hamburger pers).
  • Grill de burgers om en om tot ze medium rare zijn. Leg 2 plakjes Camembert per burger er op en gaar nog heel even, zodat de kaas smelt.
  • Rooster de buns zodat de binnenkant een beetje krokant wordt.
  • Besprenkel de appelpartjes met een beetje olijfolie en grill ze licht.
  • Besmeer de onderkant van het broodje met aiolie daar bovenop leg je 4 plakjes komkommer, 1 handje veld sla, dan de burger en paar appel partjes. Sluit af met de bovenkant van de Bun. Bon appétit !

Notities

Bijbehorende recepten:
Klik hier voor recept Aioli
Trefwoord Aioli, Camembert, Hamburger