Ga terug

Gevulde Portobello met saffraan

Gevulde Portobello met saffraan en Parmezaanse kaas.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht, Bijgerecht
Keuken Fusion
Porties 4 stuks

Ingrediënten
  

  • 4 stuks Portobello's uitgehold
  • 1 stuk Gele paprika in kleine blokjes gesneden
  • 1 stuk Rode ui gesnipperd
  • 2 stuks Knoflook tenen fijn gehakt
  • 3 stuks Flinke handen blad spinazie
  • 1 stuk Tomaat in blokjes gesneden
  • 1 stuk Parmezaanse kaas
  • 1 stuk Saffraan Mespunt (na eigen smaak)
  • 4 stuks Mozzarella plakken
  • 2 el Olijfolie

Instructies
 

Voorbereiding

  • Hol de portobello ’s een klein beetje uit en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout.
  • Snijd de groenten zoals omschreven bij de ingrediënten inclusief de stukken van de uitgeholde portobello ‘s.
  • Bak alle groenten en breng deze op smaak met peper, zout en de saffraan poeder. Laat de gebakken groenten uitlekken in een vergiet/zeef.

Bereiding

  • Bereid de BBQ voor op indirect grillen met een druip pan/bak en een temperatuur van 180°C
  • Zodra de temperatuur bereikt is plaats het rooster met Portobello's en gaar +/- 15 minuten.
  • Vul de portobello's met de uitgelekte vulling. Leg er een plakje mozzarella op en rasp er Parmezaanse kaas erover.
  • Laat alles nog 15 minuten garen. Haal ze dan van het rooster.
  • Serveer er een balsamico siroop bij.