Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde Portobello met saffraan
Gevulde Portobello met saffraan en Parmezaanse kaas.
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
50
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht, Bijgerecht
Keuken
Fusion
Porties
4
stuks
Ingrediënten
4
stuks
Portobello's
uitgehold
1
stuk
Gele paprika
in kleine blokjes gesneden
1
stuk
Rode ui
gesnipperd
2
stuks
Knoflook tenen
fijn gehakt
3
stuks
Flinke handen blad spinazie
1
stuk
Tomaat
in blokjes gesneden
1
stuk
Parmezaanse kaas
1
stuk
Saffraan
Mespunt (na eigen smaak)
4
stuks
Mozzarella plakken
2
el
Olijfolie
Instructies
Voorbereiding
Hol de portobello ’s een klein beetje uit en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout.
Snijd de groenten zoals omschreven bij de ingrediënten inclusief de stukken van de uitgeholde portobello ‘s.
Bak alle groenten en breng deze op smaak met peper, zout en de saffraan poeder. Laat de gebakken groenten uitlekken in een vergiet/zeef.
Bereiding
Bereid de BBQ voor op indirect grillen met een druip pan/bak en een temperatuur van 180°C
Zodra de temperatuur bereikt is plaats het rooster met Portobello's en gaar +/- 15 minuten.
Vul de portobello's met de uitgelekte vulling. Leg er een plakje mozzarella op en rasp er Parmezaanse kaas erover.
Laat alles nog 15 minuten garen. Haal ze dan van het rooster.
Serveer er een balsamico siroop bij.